Február 25: Pápai Böjtelő negyedszer


2017-02-18 15:08:48  | cikk: HuHa  | 


Február 25: Pápai Böjtelő negyedszer főképe
Jövő szombaton ismét hagyományos disznótoros ételek sokaságával és különlegességekkel várja az érdeklődőket az immár negyedik alkalommal megrendezendő Pápai Böjtelő – Böllérverseny. A fedett piacon zajló gasztronómiai rendezvény szervezője a város önkormányzata, társszervezője pedig ezúttal is a húsipari tevékenységhez ezer szállal kötődő Böllér Kft. A hagyományosan a húshagyó keddet megelőző szombaton tartott program a már megszokott rend szerint zajlik, de néhány újdonságokat is tartalmaz – tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás polgármester kiemelte, az idei Böjtelő bizonyítja, hogy a pápai húsfeldolgozás, a húsipari hagyományok megőrzése nem csak akkor fontos a városnak, ha a húsgyár a tulajdonában van, hanem akkor is, amikor már más kézben működik a gazdasági társaság.

-Az idei évben úgy gondoltuk, hogy egy főzőverseny jelleggel tesszük színesebbé a rendezvényt, így a hagyományos disznótoros ételek mellett a csapatok ötlete, kreativitása is jobban megjelenhet. Természetesen klasszikus disznótoros ételek is készülnek, lesz hagymás sült vér, resztelt máj, kolbász, hurka, pecsenye – mondta el a rendezvényről Taskó Péter, a Böllér-Ker Kft. ügyvezetője.

A Böjtelőn ezúttal is itt lesz a hazai húsipari cégek legjava, így a Gyulahús, a Pick Szeged és a Pápai Hús, de indít csapatot a társzervező Böllér Kft. is. Rajtuk kívül külön kategóriában a városi konyhák is részt vesznek a programon és versengenek a látogatók tetszésének elnyeréséért. Így a Nátus konyha, a bölcsődei, az óvodai konyha és az ESZI konyhája is indít csapatot és készít disznótoros ételeket.
-Köszönjük a húsipari cégek részvételét és örülünk annak, hogy a pápai konyhák is szerepet vállalnak a versengésben. Köszönjük, hogy szabadidejüket arra áldozzák, hogy finom ételeket készítsenek a pápaiak számára – közölte a polgármester.

A verseny 8 órakor indul, 9 órától már megkóstolható lesz a hagymás sült vér és a böllér máj, 10 órától pedig már pecsenye, kolbász és hurka is kapható a kóstolójegyekért, melyeket a helyszínen felállított faházakban lehet megvásárolni. A két kategóriában zajló megmérettetésen a legtöbb kóstolójegyet összegyűjtő csapatok lesznek a győztesek, hiszen a zsűri ezúttal a közönség lesz.

Újdonság, hogy idén vendége is lesz a Böjtelőnek, a Böllér Kft-vel régóta együtt dolgozó Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, aki nemcsak a zsűri elnökeként vesz részt a programon, ő fogja kommentálni az egyes csapatoknál folyó munkát, a készülő ételeket a közönség számára.
Benke Laci bácsi a Pápai Hús csapatának közreműködésével egy különlegességre is készül, 10 órától disznóölés bemutatót tartanak a piacon – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!