Vigyázzunk a Földünkre!


2010-04-20 19:16:28  | cikk: Babos Petra  | 


Ma délelőtt 9 órától a Tudás-Szín-Tér projekten belül a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület és a Jókai Mór Művelődési Központ vetélkedőt szervezett a Föld Napja alkalmából 7. osztályosoknak a JMK színházépületében és az Erzsébet ligetben.
- A mai vetélkedőn való részvétel feltétele az volt, hogy minden jelentkező csoportnak készítenie kellett egy figyelemfelkeltő rajzot, melynek címe: Változtasd meg a Világot! Összesen 19 csapat nevezett. Környezetvédelmi programunk célja, hogy segítsük egy élhetőbb jövő megteremtését, közvetítsünk egy olyan életérzést, szemléletmódot és kultúrát, mely sajnos még hiányzik az emberek többségének mindennapjaiból. A gyerekek a versenyen totót töltöttek ki a hulladékgazdálkodással kapcsolatban, keresztrejtvényt fejtettek és a különböző csomagolóanyagokról illetve azok hatásairól beszélgettek. A három győztes csapat pedig a Fürkész táborban vehet részt nyáron, ahol a növény-és állatismeret, a hazai és helyi védett területek, madártan, ökogazdálkodás lesz a téma- mondta el Kiss Renáta, a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület programvezetője.

I. helyezett: Tarka Nyuszik, Weöres Sándor Általános Iskola (Papp Lilla, Vizi Dóra, Roskovics Vivienn)

II. helyezett: Sündörgő Sünök, Szent István Római Katolikus Általános Iskola (Kopf Alíz, Szedlák Fanni, Englert Georgina)

III. helyezett: Erdei Manók, Weöres Sándor Általános Iskola (Németh Nikolett, Jakab Bettina, Gerencsér Eszter)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!