Alma és fája koncert az Allegróban


2017-02-16 23:13:48  | cikk: Babos Petra  | 


Alma és fája koncert az Allegróban főképe
Alma és fája címmel második ízben szervezett koncertet az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen szülők és gyermekeik, testvérek közösen léptek fel. Az első koncertet tavaly rendezték meg, s a nagy sikerre való tekintettel idén megismételték. A hangversenynek ezúttal az Immánuel Közösségi Ház adott otthont.
Hegedűsné Szabó Éva igazgatóhelyettes hírportálunk kérdésére elmondta, nagy öröm számukra, hogy idén is sokan vettek részt az Alma és fája koncerten. Mint mondta, többen már szeptemberben jelezték, hogy szeretnének fellépni a hangversenyen.
A koncertre megtelt az Immánuel Közösségi Ház
-A koncert célja a zene szeretetének megismertetése, hogy a családok belekóstolhassanak az együttzenélés örömeibe és izgalmaiba. Tapasztalataink szerint sok növendék azért iratkozik be a művészeti iskolába, mert szüleik is tanultak valamilyen hangszeren muzsikálni, így tudják inspirálni őket, hogy ez milyen sok pluszt adhat gyermekeiknek is – mondta Hegedűsné Szabó Éva, majd hozzáfűzte, idén 17 fellépő vállalta szereplést. Az egyes darabok kiválasztásában a tanárok is segítettek, de többen teljesen egyedül készültek fel.
Sándor Attila és lánya, Sándor Míra először léptek fel együtt. Az édesapa zongorán kísérte lánya furulyajátékát. Mint mondta, gyermekkorában tanult zongorázni, de azóta nem gyakorolta. Kislánya buzdítására újra nekiállt zongorázni, s most debütáltak együtt.
Sándor Míra és Sándor Attila
-Elsősorban azért vállaltam a fellépést, mert a felkészülés ideje alatt még több időt tölthettem a lányommal, ami nagyon jó érzés volt. Nagyon szeretjük a zenét mindketten, igazán jól tudtunk együtt játszani, aminek a jövőben reményeink szerint lesz is folytatása – mondta Sándor Attila, mire Mira a szavába vágva annyit mondott: apával muzsikálni a legjobb dolog.
A nagysikerű koncert végére bebizonyosodott, az alma tényleg nem esett messze a fájától.
Az igazgatóhelyettestől megtudtuk, soron következő koncertjük március 24-én lesz majd, ahol olyan volt növendékek mutatkoznak be, akik zenei pályán folytatták tanulmányaikat.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!