Az angol az egyik legszebb hangzású nyelv


2017-02-16 23:11:15  | cikk: Babos Petra  | 


Az angol az egyik legszebb hangzású nyelv főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már hosszú évek óta megszervezi az angol nyelvi szépkiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre tizennyolc diák nevezett be, a város három iskolájából, valamint Tapolcáról.
Hardi Tünde tagozatvezető köszöntőjében elmondta, az angol az egyik legszebb hangzású nyelv, s ha magabiztosan akarjuk használni nyelvtudásunkat, nem elég a nyelvtani szabályok pontos ismerete és alkalmazása, a pontos kiejtés legalább ilyen fontos. Azt mondják, az angol szavak kiejtésében több a kivétel, mint a szabály, de a tagozatvezető szerint ez az, ami nagyon izgalmassá, érdekessé teszi ezt a nyelvet.
-Az angol szépkiejtési versenyt iskolánk angol tanára, dr. Martonné Klímó Irén indította útjára. A megmérettetés két részből tevődött össze, előbb egy idegen szöveget olvastak fel legjobb tudásuk szerint a diákok, majd egy szabadon választott szövegrészt mondtak el kívülről, amelynél a zsűri a szövegtudást, a kiejtést és az intonációt pontozta – mondta Hardi Tünde, aki hozzáfűzte, idén másodszor hívtak meg másik kéttannyelvű intézményből is versenyzőket, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményből, akikkel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak.
A zsűri tagjai között volt Horváth Eszter, a Petőfi Sándor Gimnázium tanára, Kristen Herbert, angol nyelvi lektor Tapolcáról és Lily Bond, a Tarczy iskola angol nyelvi lektora. A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

5-6. évfolyam I. kategória: Varga Luca, Tarczy Lajos Általános Iskola
5-6. évfolyam II. kategória: Gáncs Luca Panna, Tarczy Lajos Általános Iskola

7-8. évfolyam I. katagória: Steiner Péter, Szent István Római Katolikus Általános Iskola
7-8. évfolyam: II.kategória: Kovács Anna Lili

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!