Továbbra is Baán Éva a nyugdíjas egyesület elnöke


2017-02-16 08:28:00  | cikk: Babos Petra  | 


Továbbra is Baán Éva a nyugdíjas egyesület elnöke főképe
Megtartotta éves beszámoló és vezetőségválasztó közgyűlését a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete szerda délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A gyűlés elején egy perces néma felállással tisztelegtek a 2016. évben elhunyt tagtársaik előtt.
Baán Éva, az egyesület elnöke a 2016. évi szakmai beszámoló kapcsán elmondta, az egyesület az alapszabályban lefektetett célok és feladatok figyelembevételével látja el sokrétű feladatát. 2009-ben 320 fő volt az egyesület létszáma, 2016 év végére pedig 660-ra emelkedett ez a szám.
-Az egyesület a 2015 januárjában elkészített és a februári közgyűlés által elfogadott munkaterv és költségvetés alapján végezte szerteágazó tevékenységét. Nagy rendezvényeink voltak a beszámoló közgyűlés, a nyugdíjas majális, a IV. Dalos Találkozó, a nyugdíjas délután, az Idősek Világnapi ünnepség, az adventi kórustalálkozó, a nyugdíjas karácsony, és a szilveszter. Az év során számos előadást hallgathattunk meg szakemberektől, de kirándultunk is. Részt vettünk a városrészi napok jótékonysági főzőversenyein, a városi rendezvényeken és sok önkéntesünk is segítette az arra rászorulókat.

A megjelent tagok végül egyhangúlag megválasztották elnöknek Baán Évát, titkárnak Kereszt Józsefnét, gazdasági felelősnek Bolla Miklósnét, programszervezőnek Puskásné Tófeji Valériát, szociális ügyintézőnek Riba Jánost, míg médiafelelősnek Németh Sándort.
Baán Éva 2009 óta elnöke a nyugdíjas egyesületnek
Baán Éva elmondta, az idősek aktív és hasznos szabadidő eltöltése önmegvalósítási sikert is jelent. A közösségekben való részvétel pedig hozzájárul az idősek társadalmi integrációjához és tágabb környezetükön belüli elismertségének növeléséhez.
-Ezen gondolatokra építve elnöki tisztemet 2009.január óta mindig és ma is, közösségünk érdekében kifejtett szolgálatomnak tartom. Munkámat csak úgy tudom körültekintően és lelkiismeretesen végezni, hogy erkölcsi és anyagi támogatásról biztosította egyesületünket Pápa Város Önkormányzata, dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is. A pápai nyugdíjas egyesület sokrétű, az alapszabályban lefektetett céljainak megvalósításával, a törődést igénylő időskorú emberek számára hittel és szeretettel végzett tevékenységén keresztül meghatározó értéket teremtett városunkban. Ezen értékek által az egyesület tagjai ismételten megtalálhatták nemes céllal megtelt, megérdemelt helyüket nemcsak családjuk körében, de a második családot jelentő nyugdíjas egyesületben, továbbá, az otthont adó és egyre gyarapodó városunk életében is.
A gyűlésen a megjelentek egyhangúlag elfogadták a 2016.évi pénzügyi beszámolót és az Ellenőrző Bizottság jelentését is, valamint a 2017. évi munkatervet. Az idei munkatervben szerepel a márciusi nőnap, a majális, melyre ógyallai vendégeket is várnak, és az egyesület 25 éves fennállását ünneplő jubileumi program, de ezek mellett számos rendezvény, előadás és kirándulás is vár majd a tagokra 2017-ben.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!