Már készülnek a német szépkiejtési versenyre a PNNÖ tagjai


2017-02-15 19:40:42  | cikk: Babos Petra  | 


Már készülnek a német szépkiejtési versenyre a PNNÖ tagjai főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület határozatképes volt, az ülést Pillerné Fódi Ilona elnök vezette. Az első napirendi pontban elfogadták azt a beszámolót, amely a nemzetiségi önkormányzat 2017. évi költségvetésének elfogadását megelőző kiadásokról szólt. Pillerné Fódi Ilona ennek kapcsán elmondta, pályázatot adtak be az Emberi Erőforrások Támogatáskezelőhöz, részt vettek a Magyarországi Németek Országos gáláján januárban, illetve megkoszorúzták a vasútállomáson lévő emléktáblát szintén januárban.
A második napirendi pontban tárgyaltak a 2017.évi költségvetésről. Az elnök elmondta, a működési célú támogatás ebben az évben 782.000 Ft, illetve 228.003 Ft pénzmaradvány maradt a tavalyi évről, tehát összesen 1.010.003 Ft áll a rendelkezésünkre ebben az évben.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására azért volt szükség, mert módosították az együttműködési megállapodást Pápa Város Önkormányzata és a német nemzetiségi önkormányzat között.
Vegyes ügyek keretében elmondták, az áprilisi német szépkiejtési versenyt már elkezdték szervezni, a zsűriket felkérték, a meghívókat kiküldték. Reményeik szerint idén is sokan részt vesznek a versenyen, melynek a Munkácsy iskola ad otthont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!