Ünnepre készül a Pápai Lovas Club


2017-02-15 10:11:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ünnepre készül a Pápai Lovas Club főképe
A Pápai Lovas Club mint egyesület, 1967-ben alakult a Pápai Mezőgazdasági Technikum sportkörének lovas szakosztályaként, majd 1976-tól önálló egyesületként tevékenykedik a mai napig. Az egyesület házi, megyei és országos versenyeket rendez a telepen, lovas túrákat és más programokat szervez a tagoknak és az érdeklődőknek. Fennállása óta sok megyei, országos bajnok és lovas szakember nevelődött ki, tanult meg lovagolni. A klub 2017-ben kerek évfordulóhoz érkezett, megalakulásának 50. jubileumát közgyűléssel, lovasmajálissal, lovastalálkozóval, háziversenyekkel készül megünnepelni. A jubileumi évben az egyesület rendezvénysorozata már március elején kezdetét veszi, ekkor a klub alapítói és jelenlegi tagjai közös múltidézésre, díjátadóra gyűlnek össze a Városházán. A szervezők hangsúlyozták, a fél évszázados múlthoz méltó rendezvénysorozatot szeretnének megtartani, mellyel a múlt és a jelen előtt egyaránt tiszteletüket tudják kifejezni. Kocsis László, a szervezőbizottság vezetője elmondta, a két legközelebbi eseményük az ünnepi közgyűlés és a három napon át tartó hagyományos lovasmajális lesz.
- Március 4-én 10 órától ünnepi közgyűlést tartunk a városháza nagytermében, ahova meghívtuk a Pápai Lovas Club még élő alapítóit, bajnokait valamint a jelenlegi klubtagokat. A nagy hagyományokra visszatekintő lovasmajálisunkat idén május 12. és 14. között rendezzük meg, a menetrendet a szokásosra tervezzük, az első napon az óvodás és iskoláskorú gyerekek vehetik birtokba a lovasiskolát, másnap lovas-show programokkal készülünk a látogatóinknak, vasárnap pedig a díjugrató versenyszámokat rendezzük.
Kocsis László a távolabbi tervekkel kapcsolatban elmondta, az évfordulós programsorozat részeként július 15-én lovasbaráti találkozót rendeznek, melyre szintén a régi klubtagokat illetve a korábbi Dél-nyugat Dunántúli Területi Lovas Szövetség lovasait várják. A szervezőbizottság vezetője hozzátette, a jubileumi eseményeket körülbelül nyolcfős bizottság koordinálja, és a közgyűlésen megválasztott új elnök, Cserni Pál is mindenben a segítségükre van.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!