800 táncos a színpadon


2017-02-13 17:19:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


800 táncos a színpadon főképe
A Zsoodance Tánc Sport Egyesület idén második alkalommal rendezte meg nagyszabású táncfesztiválját, melynek ismét a Városi Sportcsarnok adott otthont. Az előző év sikere kapcsán a II. Zsoodance Motaxautó Festre még a tavalyinál is többen neveztek, így a színpad és a nézőtér is szépen megtelt, összesen 30 egyesület közel 800 táncosa adott számot tudásáról. Változás volt az előző évhez képest, hogy idén kétnapos volt a megmérettetés, szombaton minősítő verseny zajlott, míg vasárnap a profi táncosok foglalhatták el a küzdőteret. Aki pedig két versenyszám között vagy épp a nagy izgulásban kicsit lazítani szeretett volna, volt arcfestés és masszázs, és profi fotós segítségével közös képek készítésére is volt lehetőség. Mind a szervezés, mind pedig a lebonyolítás terén jelesre vizsgázott az egyesület, mely szinte az összes tagjával képviseltette magát. Cserkuti Zsófia főszervező érdeklődésünkre elmondta, soha korábban ekkora méretű eseményt nem rendeztek, így az előkészületek már hónapokkal korábban megkezdődtek.
- Büszkén mondhatom, hogy az ország számos részéből érkeztek hozzánk résztvevők, jó volt látni, hogy ennyien megtiszteltek minket. A kezdő, manó korosztálytól egészen a profi felnőtt táncosokig bezárólag volt nevezőnk, az indulókat szakavatott, országos és nemzetközi szinten is elismert zsűri pontozta. Elfogadta a meghívásunkat Győrffy Viola, Szabó Timesz, Móritz Dani, Németh Ádám és Dukai Anett is, utóbbi testvérével, Dukai Gáborral úgynevezett workshop-ot tartott, mellyel a veronai buszbaleset áldozataira szerettek volna a maguk módján, a tánc nyelvén megemlékezni. A legügyesebb és legfelkészültebb egyéni és duó koreográfiákat értékes nyereményekkel jutalmaztuk, emellett számos különdíjat is kiosztottunk. Különösen figyeltünk arra, hogy a szombati napon - amikor a hobbi és kezdő táncosok léptek a nagyérdemű elé – senki se távozzon üres kézzel és sikerélmény nélkül. Úgy gondolom, ez maradéktalanul teljesült, mindenki nagyon ügyes volt.
Két produkció között a zsűri egyik tagja, Dukai Anett is tudott ránk egy kis időt szakítani, a Bro'n'sis Tánciskola egyik vezetője nagyon meg volt elégedve a produkciókkal, és mint mondta, győri egyesületéből közel 90-en táncost hozott el a két napra. Anett dicsérte a színvonalat, a körülményeket és a szervezők fáradhatatlan energiáját. - Tavaly és idén is nagyon szívesen fogadtuk el a meghívást, gratulálok a szervezőknek, nagyon jó fesztivált sikerült tető alá hozniuk. Úgy gondolom, az amatőrök és a rutinos táncosok is megtalálhatták a számításaikat a két nap alatt, mindenki számára jó erőfelmérő volt a hétvége.
A pontozók szombaton arany-, ezüst és bronzminősítéseket, vasárnap pedig első-,második és harmadik helyezéseket osztottak ki. És mint búcsúzóul Cserkuti Zsófiától megtudtuk, szinte biztos a jövő évi folytatás is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!