Határtalan táncház


2017-02-12 20:24:05  | cikk: ha  | 


Határtalan táncház főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. A program meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Az idei kiemelt tematika – „Mindennapi hagyományaink” – a hagyományok újraértelmezését állította a a középpontba, így városunkban is ilyen jellegű rendezvényekkel várták az érdeklődőket. Az egyik ilyen elem a szombat esti táncház volt, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület közreműködésével.

Baán Éva művelődésszervező nyitotta meg a rendezvényt

A táncház különleges alkalom volt, hisz a 18 órakor kezdődő programhoz két határon túli település is csatlakozott: a felvidéki Ógyalla és az erdélyi Kovászna, mindhárom helyen egyidőben kezdődött a táncházígy képezve virtuális kulturális hidat a három település és a közösségeik között. - A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a magyar folklórkincsre és erős néptáncos gyökereire alapozva táncházzal vesz részt az országos programban, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület gyermek és felnőtt táncosaival - mondta Baán Éva művelődésszervező a megnyitón.

A táncháznak a színházépület aulája adott otthont

Felső-Tisza-vidékre invitálták a szervezők a résztvevőket, akik lassú és friss csárdásokat tanulhattak Mészáros Judittól és Müller Zoltántól. Müller Zoltán a Vadvirág művészeti vezetője elmondta, hogy azért választották ezeket a táncokat, mert könnyen tanulhatók, s a lassú és a friss motívumai nagyon hasonlók, így mindenki szerezhet sikerélményt, a teljesen kezdők is. A program sikeréhez hozzájárult az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola Sindő népzenekara, a lelkes fiatalok Kovács Gyöngyi vezetésével húzták a talpalávalót.

A Sindő népzenekar húzta a talpalávalót

Müller Anita, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület elnöke elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt ők próbáltak táncházat szervezni, de sajnos nagyon kevés külsős érdeklődő látogatott el azokra az alkalmakra. Szeretnének ezen változtatni, hisz a néptánc erős közösségi élményt ad. A Határtalan táncházban ott voltak a Tánc-Lánc növendékei, a Vadvirág utánpótlás csoportjainak fiatal táncosai, de a szeniorok is, s érkeztek családok is a rendezvényre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!