Farsang a nyugdíjas egyesületnél


2017-02-11 00:48:24  | cikk: Babos Petra  | 


Farsang a nyugdíjas egyesületnél főképe
Az országos szakmai szervezet, a Magyar Népművelők Egyesülete 11. alkalommal hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozatot február 10-12-e közötti időszakban. Az akcióprogram célja, hogy a művelődési házak, intézmények az ország figyelmének homlokterébe kerüljenek. Az idén a mottó a Mindennapi hagyományaink gondolat jegyében fogant, elsősorban a kulturális intézmény hagyományőrzésében, hagyományteremtésében betöltött kiemelkedő szerepe miatt. A JMSZK Huszár Közösségi Házában működő Irodalmi Színpad évek óta csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A mindennapi hagyományaink témakörbe pedig szervesen illeszkedik a farsangi szokások és azok ápolása, megjelenése.
Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke elmondta, nagy öröm számukra, hogy sokan ellátogattak a farsangi rendvényükre, a Huszár Közösségi Ház földszinti nagyterme megtelt.
A programra a belépő fánk volt
-Évek óta rendszeresen csatlakozunk a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz. Idén is örömmel vettük a felkérést, hogy vidám, farsangi műsorral örvendeztessük meg tagtársainkat a lelkes Irodalmi Színpad jóvoltából – mondta Baán Éva, aki hozzáfűzte, az Irodalmi Színpad tagjai minden alkalommal örömmel lépnek fel, melyet sok próba és gyakorlás előz meg.
Az elnöktől megtudtuk, idén is mozgalmas év áll előttük. Jövő szerdán tartja az egyesület a tisztújító közgyűlését a JMSZK színháztermében. Márciusban a nőnapi rendezvényre várják a tagokat, májusban a majálisra, melynek idén új helyszíne lesz. A legnagyobb programnak az egyesület fennállásának 25 éves jubileumi megünneplése ígérkezik az idősek világnapján.
"Farsangi fánk pufóka, teremben áll a móka"
Puskásné Tófeji Valéria szervező elmondta, a műsor összeállításánál fő célja az volt, hogy az Irodalmi Színpad tagjait bemutassa. Ennek részeként az Irodalmi Színpad tagjai és hozzátartozói képzőművészeti és kézműves munkáit is kiállították. A délután során vidám jeleneteket láthatott a szép számú közönség, valamint dalok, versek is elhangzottak, mind-mind a farsang, a jókedv jegyében.
A jó hangulatú délután során az egyesület új tagja, Bagi Sándor húzta a talpalávalót.

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat a hétvégén folytatódik. Szombaton 18 órától a színházépületben határtalan táncházba invitálják az érdeklődőket, ahol a házigazda a Pápai Vadvirág Egyesület lesz, zenéről pedig az Allegro AMI Sindő népzenekara gondoskodik. majd. A rendezvény záró programja vasárnap a farsangi családi délután lesz, ahol játékkuckó, arcfestés, kézműves műhely, farsangi majszolda, jelmezverseny és vidám interaktív műsor várja az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!