Tájékoztató pályázati lehetőségekről


2017-02-10 19:34:56  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Tájékoztató pályázati lehetőségekről főképe
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) aktuális felhívásaival kapcsolatban tartott tájékoztatót ma délelőtt a Városháza nagytermében a Széchenyi Programiroda. A rendezvényre önkormányzati, közművelődési, köznevelési és civil szervezetek képviselőit várták. A megjelenteket Orbán Kristóf, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója köszöntötte, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár adott rövid áttekintést az aktuális pályázati lehetőségekről. Mint mondta, az előző év szeptemberében és év végén jó néhány pályázati ablak megnyílt, és a közeljövőben újabb pályázatok is elérhetővé válnak. Az EFOP az emberi erőforráshoz igazodó pályázati rendszert jelent, melynek több prioritása is van, köztük a társadalmi felzárkóztatás, a család társadalmi szerepének megerősítése, az egészségfejlesztés, a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, illetve a munkaerőpiaci változásokhoz alkalmazkodni képes felsőfokú végzettségűek számának növelése. Mint elhangzott, a pályázati rendszer fontos célkitűzései közé tartozik a munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyek munkába állásának elősegítése, a családok és az ifjúság társadalmi részvételének növelése, az esélyegyenlőség elősegítése, a társadalmi vállalkozó szellem fokozása is.    Dr. Kovács Zoltán rámutatott, fontos a marginalizálódó közösségek bevezetése a rendszerbe. A magyar társadalom egyik legnagyobb kihívása a romák társadalmi felzárkóztatása és integrálása, mely területen eddig nem minden esetben lehet sikerélményekről beszámolni. A rendvényen megjelentek ezt követően részletes tájékoztatást kaptak az egyes konkrét pályázati kiírásokkal kapcsolatban, majd lehetőség volt kérdések megvitatására és a személyes konzultációra is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!