Rendőrségi tanácsok az internetes bűncselekmények megelőzésére


2017-02-10 09:40:22  | cikk:  | 


Számos európai országban, így Magyarországon is 2017. február 7-e a Biztonságosabb Internet Napja. Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

- Válasszon legalább 8 karakteres, kis- és nagybetűt, valamint számot, szimbólumot egyaránt tartalmazó jelszót, amit legalább havonta változtasson! Jelszavát ne árulja el még a legközelebbi ismerősének sem!

- Ne adja meg személyes adatait, pontos lakcímét, telefonszámát a közösségi oldalakon!

- Gondolja át, hogy milyen fotót tölt fel magáról a világhálóra! Az internetre felkerült fotóinkat nemkívánatos oldalakon is viszontláthatjuk.

- Az internetes ismerkedésnél tartsa szem előtt, hogy a világhálón nem mindenki az, akinek kiadja magát.

- Ne tegye közzé a közösségi oldalakon, hogy mikor nem tartózkodik otthon. A téli vakáció alatt készült felvételek feltöltésével várja meg a hazaérkezést!

- Legyen óvatos az internetes apróhirdetésekkel! Vásárláskor válassza a személyes átvételt és fizetést a banki előreutalás és a postai utánvétel helyett!

- A világhálón történő levelezések alkalmával ügyeljen arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó kifejezésekkel ne illessen!

- Az interneten számos ingyenes, jó hatásfokú vírusvédelmi szoftver érhető el, melyek egy egyszerű regisztrációt követően telepíthetőek és különösebb szakértelem nélkül használhatók.

Biztonságos internetezést kíván a Pápai Rendőrkapitányság

Képek:

nincsenek képek