Hogy legyen második esély


2017-02-09 20:24:54  | cikk: ha  | 


Hogy legyen második esély főképe

Törzsökhegyben van a Második Esély Állatmentő Csoport telephelye, ahol nagyon sok kitett, elkergetett, magára hagyott kutya és cica lelt már átmenet vagy végleges otthonra. Jelenleg harminc négylábú lakik itt. Murai Lajosné nyugdíjasként vásárolta a területet, azóta - közel tizenöt éve - idejét, energiáját az állatok mentésének szenteli. S ami talán a legfontosabb: végtelen szeretettel gondozza őket. S az állatok érzik ezt: a megkínzott, elhagyott kutyák és cicák újra bizalommal fordulnak az emberekhez.

A kitett, bántalmazott kutyák és cicák őrangyala, Murai Lajosné

Nem véletlen, hogy a körzeti megbízott is idehozta azt a szálkásszőrű tacskót, melyet gazdája a hét elején Gecse közelében dobott ki az autóból, egy táskában. A kutyus rémült volt, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet. Murai Lajosné azonnal állatorvoshoz vitte a kilenc hónapos jószágot, aztán nyugodt körülményeket biztosított számára. Már többen is jelentkeztek, hogy örökbefogadnák a szép kutyust, de a fajtamentők keresnek számára új gazdit, aki mellett elfeledheti a történteket.

Micsik Zoltán is megsimogatta a telephely legújabb lakóját, a szálkásszőrű tacskót

Szerencsére sok a jószándékú ember, mondta Murai Lajosné, amikor arról kérdeztük, hogy vannak-e támogatói. A tavalyi évben nagyon sok adományt kapott a csoport, s többször szerveztek gyűjtést is számukra. Ilyen kezdeményezés volt nemrégiben a Petőfi Filmszínházé is. Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője, maga is nagy állatbarát, van cicája, nyula és akváriuma is. Mint mondta, régóta érlelődött benne a gondolat, hogy segíteni szeretne az állatvédőknek, csak egy alkalmas filmre várt. Ez meg is érkezett, az Egy kutya négy élete vetítése kapcsán hirdették meg akciójukat: minden, erre a filmre váltott jegy árából száz forintot felajánlottak a Második Esély Állatmentő Csoportnak. Egy hétig ment a film a pápai moziban, a hét vetítésen több mint ötszáz néző volt. Akadt olyan is, aki a filmet nem nézte meg, de a jegy árát felajánlotta az állatvédőknek. Így összesen 58.200 forintnyi adomány gyűlt össze. Ezt az összeget Micsik Zoltán személyesen adta át Murai Lajosnénak, aki örömmel mondott köszönetet. Az adományból fedezik majd a következő időszak állatorvosi költségeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!