Tollaslabda: Pápa Kupa


2017-02-06 17:46:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Pápa Kupa főképe
A versenyzési lehetőség biztosítása a nem igazolt utánpótlás korosztály részére, a sportkapcsolatok ápolása valamint a területi diákolimpiára való felkészülés volt a célja a Városi Sportcsarnokban rendezett tollaslabda versenynek, a Pápa Kupának. Hat korcsoportba várta a rendező Kilián DSE a nevezéseket, végül népes, közel 100 fős mezőny ragadott ütőt. A pápaiakon kívül többek között Győrből, Mosonmagyaróvárról, Pécsről, Bagodról és Tapolcáról is érkezett nevezés. Kilenc pályán, két nyert játszmára, 11 pontig zajlottak a meccsek, és ahogy arra számítani lehetett, a pápaiak végül a legelőkelőbb helyet foglalták el az éremtáblázaton.
- Úgy gondoltuk, ha már sikerült megkapnunk a sportcsarnokot, szerettünk volna nemcsak az általános, hanem a középiskolások számára is játéklehetőséget biztosítani, mivel nekik a környéken kevés versenyt rendeznek – mondta Horváth Attila, a versenybíróság döntnöke. Színvonalas küzdelmeket láthattunk a tíz versenyszámban, a legtöbb induló a negyedik korcsportos fiúknál volt. Az mindenképp pozitív, hogy olyanokkal is összemérhettük az erőnket, akikkel év közben nagyon nem találkozunk, hamarosan a területi diákolimpiát rendezzük, melynek tétje az országos vetélkedésen való részvétel, az erre való felkészülésre is jó alkalmat szolgált a nap. A szervezés nagy terhet rótt ránk, szeretném megköszönni a szülőknek, amiért segítettek a lebonyolításban, szendvicseket készítettek, üdítővel, süteményekkel, apró ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek.
Pápai színekben a kupa végére nyolc első, öt második és nyolc harmadik hely született, a következő tollaslabda versenyt február 25-én rendezik, amikor a Weöres iskola tornaterme a területi diákolimpia döntőjének ad otthont.

A kategóriák végeredményei ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!