Jókai utca, Szabó Dezső utca, Győri út – elkészült a javaslat a 650 millió felhasználására


2017-02-05 22:27:27  | cikk: HuHa  | 


Jókai utca, Szabó Dezső utca, Győri út – elkészült a javaslat a 650 millió felhasználására főképe
A pénteki képviselő-testületi ülésen kapták kézhez a városatyák azt a dokumentumot, mely a 650 millió forintos kormánytámogatás felhasználására tesz javaslatot. Mint ismeretes, múlt év decemberében döntött a kormány a támogatásról, melyet belterületi utak, járdák építésére, rekonstrukciójára, közművek építésére, rekonstrukciójára használhat fel a város. A forrás megítéléséről Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón adott hírt a döntés megjelenését követően, s már akkor jelezte, hogy a pénzt a legnagyobb forgalmat bonyolító útszakaszok felújítására kívánják felhasználni.

A 2016-ban elkészült belterületi gyűjtőút-hálózati állapotfelmérés alapján a szakemberek az elmúlt hetekben összeállították a javaslatot, melyet nemcsak a képviselő-testület elé tártak, de a város lakossága számára is nyilvánosságra hoznak.
-A most elkészült javaslat nemcsak az utcák felsorolását tartalmazza, hanem azokat az érveket is, melyek indokolttá teszik a felújítást, sőt ezen túl a tervezett munkák műszaki tartalmát, várható költségét és a megvalósításhoz szükséges időt – hangsúlyozta Áldozó Tamás, hozzátéve, a további javaslatokat is indoklással várják.

Áldozó Tamás polgármester adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek a javaslatról

Jókai, Szabó Dezső, Korvin, Korona utca, Gróf út, Győri út, Török Bálint, Várkert, Vásár és Bezerédi – ezek az utcák, vagy ezek egy-egy szakasza szerepel a mostani javaslatban változó műszaki tartalommal, hiszen van, ahol a kopóréteg megerősítésére van szükség, más utcákban a pályaszerkezetek, szegélyek, vízelvezető rendszerek megújítása, esetleg a nyomvonal korrekciója is elkerülhetetlen a megfelelő minőségű út kialakításához.

A javaslat szerint a Jókai utca prioritást élvez, itt azonban vízvezeték cserét is kell végezni, ezen kívül pályaszerkezet csere, aszfaltburkolat felújítás, járdafelújítás, szegélyépítés, csapadékvíz-elvezetés, zöldfelület megújítás, forgalomtechnikai átalakítás és közvilágítás javítás szerepel a tervezetben. Ugyancsak kiemelt helyen szerepel a Szabó Dezső utca első szakasza, és a javaslat egy körforgalom építését is tartalmazza a Korvin és Korona utca kereszteződésénél.
Az ütemezés meghatározásánál a szakemberek figyelembe vették a tervek, engedélyek beszerzéséhez szükséges időtartamot, a kivitelező kiválasztásához szükséges eljárások lebonyolításának időtartamát és a megvalósításhoz szükséges időt is.

A városvezető emlékeztetett, a 650 millió forintos keret mellett a TOP-os pályázatok is tartalmaznak útfelújításokat és a vízmű vezetékcseréit is követhetik járda vagy útfelújítások.

A térkép megtekinthető nagy méretben ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!