Két bűncselekménnyel is gyanúsítják a rablót


2017-02-02 21:33:58  | cikk: HuHa  | 


Két bűncselekménnyel is gyanúsítják a rablót főképe
Nemcsak rablás elkövetésével, hanem dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással is gyanúsítják azt a pápai tartózkodási hellyel rendelkező középkorú férfit, akit a vasárnap hajnalban elkövetett rablás miatt fogtak el a pápai nyomozók – tudtuk meg Nagy Ákos rendőr alezredestől.

A Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője felidézte, a sértett vasárnap délután kereste fel a kapitányságot azzal, hogy a hajnali órákban, amikor egy szórakozóhelyről hazafelé tartott egy ismeretlen férfi megtámadta, erőszak alkalmazásával elvette az iratait, készpénzét, bankkártyáit, karóráját és mobiltelefonját. A kapitányság bűnügyesei az elsődleges nyomozati cselekményeket követően gyorsan beazonosították a tettest és már másnap elfogták, gyanúsítottként felelősségre vonták.
-A környékbeli kamerafelvételek felvételeinek elemzése kulcsfontosságú adatokat szolgáltatott a nyomozásban – tájékoztatott az alezredes. Mint mondta, a gyanúsított az elfogását követően részleges beismerő vallomást tett és együttműködő magatartást tanúsított a rendőrséggel.

Nagy Ákos rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője

A nyomozás jelenleg kezdeti szakában van, a Pápai Rendőrkapitányság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott. Az osztályvezetőtől megtudtuk, a férfi vallomásában elmondta, tettében ittassága is motiválta, de később megijedt a cselekedetétől és az eltulajdonított tárgyakat egy hídról a Bakonyérbe dobta. Ennek helyét a helyszíni kihallgatás keretében felfedte, így ezek elő is kerültek a patakból.

Nagy Ákos hangsúlyozta, nem igazak azok az állítások, melyek a közösségi portálokon jelentek meg és arról szóltak, hogy a sértettet késsel megszurkálta a tettes.
-A nyomozás adatai nem támasztották alá ezt a híresztelést és az áldozat soha nem is állította, hogy őt bárki megszúrta volna. Ezek a híresztelések fals információkat tartalmaztak.

A bűnügyi osztály vezetője arról is tájékoztatott, hogy a nyomozás során olyan adatok kerültek a rendőrök birtokába, melyek szerint az őrizetbe vett férfi nemcsak a rablás elkövetésével gyanúsítható alaposan, hanem ugyanezen a hétvégén egy betörést is elkövetett: dolog elleni erőszak alkalmazásával behatolt egy lakásba - melynek tulajdonosai nem voltak otthon - és onnan egy műholdas beltéri egységet tulajdonított el.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!