Sok előnnyel jár az PELC-ETO együttműködés


2017-02-02 13:39:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Sok előnnyel jár az PELC-ETO együttműködés főképe
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége már a tavalyi esztendőben elhatározta az utánpótlás-képzési rendszer teljes megújítását. Ennek érdekében a szövetség elnöksége döntést hozott arról, hogy országos szinten 12 regionális utánpótlás-központot jelölt ki, melyek szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működhetnek. A centrumok működési feltételeinek szabályozásával az MLSZ célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok „felfelé áramoltatását”, és megteremtse annak a szakmai munkának a feltételeit, mely biztosítja, hogy a jövőben egyetlen tehetséges fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára. A régiós centrumok kijelölésekor a szakmai alkalmasság és a racionális gazdálkodás mellett kiemelten fontos volt a regionalitás elve annak érdekében, hogy a centrumok munkájuk során lefedjék az egész országot. A döntés értelmében a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a továbbiakban Regionális Utánpótlás Központként (RUK) működő győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia alá került. A szakmai kapcsolat során kialakult együttműködés folyamatosan telik majd meg tartalommal, de máris megtörténtek az első szakmai egyeztetések a két központ vezetősége között, sőt próbaedzéseken és tesztmérkőzéseken máris több PELC nevelés kapott lehetőséget tehetségének bizonyítására. A pápai egyesület két tehetséges U14-es játékosa, Hauser Bálint és Burdi Dominik került a legközelebb ahhoz, hogy az ETO színeiben szerepeljen a továbbiakban. Átigazolásukról a napokban születik döntés – számol be a pelc.hu.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!