Átadta első adományát a közösségi bolt


2017-02-01 17:54:17  | cikk: pi-pa  | 


Átadta első adományát a közösségi bolt főképe
Ma délelőtt megtartotta első adomány átadását a december közepén, a Fő téren nyílt Charity Shop. A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász számára adtak át bútorokat és közel 1.500 darab könyvet.
Szijártó László esperes-plébános, az egyházmegyei karitász igazgatója az adomány átadása kapcsán elmondta, az üzlet nyitása óta kapcsolatban állnak a közösségi bolttal. Ennek köszönhetően volt most lehetőségük a felajánlott adomány átvételére, melyet azonnal tovább is adományoztak egy fogyatékkal élőket ellátó intézmény számára. Az üzlet által átadott bútorok és könyvek mellett egy ágyat is adtak az intézménynek, melyet egy magánszemélytől kaptak felajánlásként.
Másfél hónapja működik Pápán a Charity Shop, és nagyon hamar a pápaiak és környékbeliek kedvelt üzletévé vált, a nyitás óta közel 3.500-an keresték fel a boltot, tudtuk meg Takács Balázs programfelelőstől. Közülük sokan vásároltak, sokan adományoztak, de voltak, akik az adományozással kapcsolatban, vagy a középiskolai közösségi szolgálat teljesítésével kapcsolatban érdeklődtek. A hálózat programfelelőse elmondta, az adományként átvett ruhaneműket kiválogatják, a legszebbeket kihelyezik az üzletben eladásra, a maradékot pedig karitatív célokra ajánlják fel. Ezek mellett könyveket, háztartási felszereléseket, műszaki cikkeket, játékokat is kapnak felajánlásként.
Takács Balázs arról is beszámolt, hogy „Olvass és gyógyulj!” programjuk keretein belül hamarosan megkeresik a pápai kórház vezetését, és felajánlják, hogy a kórház betegei számára nagyobb mennyiségű könyvet biztosítanak – amennyiben erre igény lesz. Emellett 10 televízió készüléket is terveznek felajánlani a kórház számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!