Nevetni és szeretni kell! - Esztergályos Cecília a Komédiás bérletben


2017-01-31 19:03:51  | cikk: ha  | 


Nevetni és szeretni kell! - Esztergályos Cecília a Komédiás bérletben főképe

Új bérletet indított útjára a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, amely a Komédiás elnevezést kapta. Nem véletlenül, hisz az előadássorozattal a könnyedebb, zenés műfaj kedvelőinek szerettek volna kedveskedni a szervezők. Az is a bérlet sajátosságai közé tartozik, hogy délután 15 órakor kezdődnek ezek a bemutatók, épp azért, hogy az idősebb korosztálynak se jelentsen gondot a késői közlekedés. A bérlet első előadása a Maude és Harold volt, Esztergályos Cecíliával a címszerepben.

A Körúti Színház előadása a Maude és Harold. A társulat most először járt Pápán, nagy örömmel jöttek, mondta Galambos Zoltán igazgató. Több mint 120 magyarországi és 12 szlovákiai településen lépnek fel rendszeresen: ez tudatos szerepvállalás, hisz Budapesten nagyon sok teátrum van, míg vidékre kevesebb előadás jut el, s ők ezt a palettát szeretnék színesíteni. A repertoár összeállításánál arra figyelnek, hogy mivel a szórakoztatás a cél, minőségi vígjátékokkal, musicalekkel lepjék meg a közönséget.

Esztergályos Cecília és Lipták Péter

A Maude és Harold című darabot tulajdonképpen Tolnai Klári fedezte fel, és javasolta a bemutatását több mint harminc esztendeje. 1986-ban a Madách Színházban került a közönség elé, Huszti Péter rendezésében. A főszerepet Tolnai Klári játszotta. A magyar szöveg nagyon illett az egyéniségéhez, mivelhogy ő is fordította. Galambos Zoltán a Madách Színházban dolgozott ekkor és nagyon szerette az előadást. Direktorként arra törekszik, hogy a társulat tagjaihoz válassza a darabokat, és Esztergályos Cecíliához nagyon jól illik Maude karaktere, mondta.

Esztergályos Cecília nem látta az előadást Tolnai Klárival, egyébként sem nézi meg soha, hogy miként alakítják, alakították mások a neki ajánlott szerepeket. Esztergályos Cecília közvetlen, barátságos művész, olyan ember, akivel jó beszélgetni, hisz humora sosem hagyja cserben, fontos dolgokról is egyszerűen, érthetően mesél. Épp úgy, mint a Maude és Harold című előadásban.

Az élet szeretetére tanítja Maude Haroldot

Harold (Lipták Péter) egy életunt fiatalember, aki bizarr játékaival borzolja édesanyja és a körülötte élő idegeit, Maude (Esztergályos Cecília) pedig egy bölcs, nyolcvan éves hölgy, aki szereti az életet. Egy temetésen találkoznak, aztán később ismét összefutnak. A fiatalembert magával ragadja Maude életöröme, így autót köt el vele, szabadon engedik a fókát és mindeközben megtanulja, hogy az életünk olyan, amilyenné tesszük. Fontos, hogy észrevegyük a szépet, és vállalva magunkat valósítsuk meg céljainkat. S azt is megmutatja, hogy örökké él az, aki ha elment is, annyi tanítást hagyott maga után, ami bőven elég az élet jobbá tételére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!