Elfogadták az idei munkatervet – ülésezett a cigány nemzetiségi önkormányzat


2017-01-30 22:45:30  | cikk: HuHa  | 


Elfogadták az idei munkatervet – ülésezett a cigány nemzetiségi önkormányzat főképe
Több napirendet is tárgyalt ma délutáni ülésén a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A kéttagú testület előbb elfogadta a Pápa Város Önkormányzata és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítását, melyre jogszabályi változások miatt volt szükség, majd az idei évi munkaterv elfogadásáról is igennel szavazott.

A kéttagú testület elfogadta az idei programtervet és a költségvetésről szóló határozatot

Eszerint a 2017-es esztendőben is változatos programokat kívánnak nyújtani a cigány nemzetiségűeknek, ezek között az év jeles ünnepeihez kapcsolódó, gyermekeket, családokat megszólító játszóházak szerepelnek, de szakmai kirándulások és zarándoklatok is helyet kaptak a programtervben. Az önkormányzat cigány nyelvű szentmise szervezésére is készül, májusban 80 órás cigány nyelvtanfolyamot kívánnak indítani, nyáron pedig két tábort terveznek. Az idei programok közé színházlátogatás is bekerült: a Pegazus Színház A bőgős fia meg az ördögök című mesét nézhetik majd meg a cigány származású gyermekek és év végére is marad játszóházi program. A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat immár hagyományosan a város adventi rendezvényén is képviseltetni kívánja magát az elmúlt évekhez hasonlóan.

Markos Róbertné, a PCNÖ elnöke

Az ülés napirendjei között fogadták el a képviselők a 2016. évi költségvetésről szóló határozat módosítását, az idei költségvetés elfogadását megelőző kiadásokról szóló beszámolót, majd a 2017. évi költségvetésről szóló határozatról tárgyaltak. A jelenlegi számok ismeretében a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat idei induló költségvetési főösszege 808 ezer forint, melyből 782 ezer forintot a központi működési támogatás tesz ki. Ehhez még várják a feladat-ellátási támogatásról szóló döntést, és a benyújtott nyolc pályázatuk kedvező elbírálását. Ez utóbbiak a programtervben meghatározott események – így többek között a zarándoklatok, táborok - megrendezéséhez nyújtanak pénzügyi forrást. Az ülés végén a képviselők a vegyes ügyek között a benyújtott pályázatokról egyeztettek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!