Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban


2017-01-29 18:08:15  | cikk: Babos Petra  | 


Jótékonysági szülők-nevelők bálja a Közgázban főképe
A farsang a vízkereszttől, január 6-tól húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A régi illemkönyvek szerint a bálok lényege az, hogy lássunk és láttassunk. Ám vannak olyan bálok is, amelyeket az együttlét öröméért és jótékony célból szerveznek.
Jellemzően ilyenkor szervezik városunkban is az oktatási intézmények és egyéb szervezetek jótékonysági báljaikat, közösségi mulatságaikat. Hírportálunk tegnap este a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományos jótékonysági szülők-nevelők bálján járt, ahol közel 150 fő szórakozott hajnalig. A zenés-táncos mulatságnak a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskola aulája adott otthont.
Berta Ildikó tagintézmény vezető köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Közgáz tanárai azt tűzték ki célul, hogy a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, az intézmény tanulói számára kívánnak több programot, lehetőséget adni.
-A mai napon tartandó jótékonysági bál előkészületei remek alkalmat teremtettek a közös munkára, majd a közösen eltöltött este a kulturált szórakozásra. Az összegyűlt bevételből többféle támogatást kívánunk nyújtani. A bál bevételével szeretnénk hozzájárulni a diákönkormányzat rendezvényeihez, a könyvtár fejlesztéséhez, a tanév végi jutalmazáshoz, a tehetséges tanulóink versenyeken való részvételéhez, valamint a kollégium fejlesztéséhez – mondta az igazgatónő, majd köszönetét fejezte ki minden szervezőnek, s azoknak, akik lehetővé tették, hogy összegyűljenek szülők és tanárok egy felhőtlen kikapcsolódásra, hiszen egy jó közösség képes nagy tettekre, és kivételes időkben különleges cselekedetekre.
A bált Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója, a bál fővédnöke nyitotta meg, aki szintén azt hangsúlyozta, hogy a közgázos közösség példaértékű, hiszen a szülők és tanárok együtt segítik a diákokat.
Az est nyitányaként palotást táncoltak a diákok, majd egy vidám charleston összeállítást mutattak be, melyeket az iskola egyik diákja, Csuti Bianka tanított be.
A jótékonysági eseményről természetesen a tombolasorsolás sem hiányozhatott, ahol értékes nyeremények találtak gazdára a szponzorok jóvoltából. A jó hangulatú estén a zenét a Trend zenekar szolgáltatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!