Éves közgyűlés a Jókai Körben


2017-01-28 18:49:35  | cikk: ha  | 


Éves közgyűlés a Jókai Körben főképe

A Jókai Kör tavalyi tisztújító közgyűlésén leköszönt az addigi elnökség, mert bár mindig is megtiszteltetésnek érezték megbízatásukat, úgy gondolták, ideje váltani: a Jókai Körnek fiatalabb, energikusabb vezetőkre van szüksége. Az új elnök, a tagság egyhangú szavazata alapján, Török Judit, a Pápai Református Gyűjtemények könyvtárosa lett. Alelnöknek Müller Anitát választották, elnökségi tag lett még Sz. Juhász Klára.

Az idei éves közgyűlésen a jelenlevők meghallgatták az új elnökség beszámolóját. A kör 2016-ben is a nagy múltú civil közösség hagyományaihoz igazodva szervezte programjait; az irodalmi délutánokat, kulturális rendezvényeket, megemlékezéseket. -Törekedtünk arra, hogy a hagyományokhoz híven minden hónapban legyen rendezvény. Ahogy elődeink is tették, mi is évfordulókhoz kötöttük az irodalmi eseményeket, az viszont már újítás, hogy bevontuk a fiatalokat is egy-egy ilyen programba. Adtak műsort a Gyurátz iskola, a Petőfi Gimnázium és az Eck AMI diákjai is. Úgy láttuk, hogy a fiatalok előadásai sok érdeklődőt vonzottak, gyakran volt teltház a helyszíneken - hangsúlyozta Sz. Juhász Klára.

Jelenleg ötven-hatvan fős a kör aktív tagsága

A Jókai Kör rendezvényei közt új elem is megjelent: a szeptemberi Fő téri mesenap. A családokat nem csak mesék várták, de volt színező, rejtvény és tánc is. A program olyan nagy sikerű volt, hogy 2017-ben is megrendezik, újabb elemekkel gazdagítva, hisz a tervek szerint fellép majd többek közt a Szó és Kép Színpad is egy mesejátékkal.

A közösségnek jelenleg nincs állandó otthona, de ahogy Török Judit elnök elmondta, programjaikat szívesen fogadták mindenütt. Tartottak foglalkozásokat a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma dísztermében, a Jókai Mór Városi Könyvtárban, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában és a Huszár Közösségi Házban is. Ebben az évben bővül a kör, a Református Gyűjtemények könyvtára is otthont ad majd néhány rendezvénynek.

A Jókai Kör az idei évben is számos programot kínál majd a kultúra iránt érdeklődő pápaiaknak. Az egyesület kiemelt céljai közt szerepel Jókai Mór emlékének ápolása, irodalmi programok szervezése, a társművészetek bevonásával. A tagság kirándulásokat is szervez, a kultúrabarát közösség szívesen tölti együtt a szabadidejét. Az egyesület négy középiskolával kötött megállapodást, a refisek, türrösök, közgázosok és a petőfisek vállalhatnak önkéntes feladatokat a körben. Ez azért is fontos, hogy minél több fiatalt meg tudjanak szólítani, mondta az elnök.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!