Egy ütős vizsga a Bartók Béla Zeneiskolában


2017-01-25 17:59:01  | cikk: ha  | 


Egy ütős vizsga a Bartók Béla Zeneiskolában főképe

A Bartók Béla Zeneiskolában hagyomány, hogy az első félév végén a növendékek nyilvános vizsgakoncerteken adnak számot tudásukról. A tanszakok hangversenyei már decemberben elkezdődtek, karácsony előtt a diákok ünnepi műsorral készültek, de januárra is maradt jónéhány vizsgaelőadás, ezen a héten ér véget a bemutatók sorozata.

A kamarazene kihívás, de izgalmas feladat

Hetyei József igazgató elmondta, hogy mozgalmas volt az első félév. Az iskola jubileumi rendezvénysorozatát egy nagyszabású programmal zárták novemberben, ez hosszú előkészítő munkát igényelt, de nagyon jól sikerült az ünnep. A növendékek szorgalmasan gyakoroltak, néhány megyei illetve regionális megmérettetés is volt már: Bognár Levente ezüst fokozatot ért el a VIII. Regionális Gitártalálkozón Tapolcán, tanára Illés Csaba. Csatlós Jácinta a XIV. Veszprémi Regionális Trombitaversenyen a III. korcsoportban arany fokozatot érdemelt ki játékával, tanára Lakner Norbert. December 16-án, Celldömölkön rendeztek népdaléneklési cersenyt, ahol nyolc tanuló is szerepelt. Ketten szólóban versenyeztek, László Zsuzsanna - tanára Lakatné Molnár Adél - ezüst fokozatot, Bódai Ákos - tanára Nagy Tiborné - arany fokozatot kapott. A csoportok versenyében a Pápai kurjantók - Hanula Móric, Hetyei Dániel, Legény Balázs, Mógor Dávid, Nagy Sebestyén, Pusztai Zsombor - szintén arany fokozatot "kurjantottak". Az ő tanáruk is Nagy Tiborné.

Lődi Bence bemutatója kiérdemelte a vastapsot 

A félévi vizsgakoncertek minden alkalommal telt házas előadások, az iskola díszterme ad helyet a bemutatóknak. A diákok egy-két rövidebb darabbal készülnek a fellépésre, de kamarazene is szerepel a repertoárban. Az ütős tanszak vezetője, Falaki Csaba vendégeket is hívott a koncertre, két egykori tanítványát, Nyilas Gyöngyvért, a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium növendékét és Lődi Bencét, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének hallgatóját. A két egykori diák játéka igazi zenei élményt jelentett a közönségnek.

Ígéretes tehetségként tartják számon Horváth András Bendegúzt

Lődi Bence elmondta, hogy ő refis diákként került Pápára, s hat éven át volt bartókos növendék, Falaki Csaba volt az, aki elindította a zenei pályán. Bence az órákra mindig szívesen járt, ha rossz kedve is volt napközben, a muzsika feledtette vele a gondokat. Megtiszteltetésnek tekintette, hogy meghívást kapott a vizsgakoncertre és annak is örült, hogy hallhatta az utánpótlást, hisz tehetséges diákokból nincs hiány most sem. Az ütős tanszak koncertjén változatos repertoárral és hangszerbemutatókkal örvendeztették meg a közönséget a fellépők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!