Hamupipőke meséje a Pegazustól


2017-01-25 13:50:11  | cikk: Babos Petra  | 


Hamupipőke meséje a Pegazustól főképe
A Grimm testvérek sorozat klasszikus meséi közül ezúttal a Hamupipőkét láthatta a kicsinyek közössége a Pegazus Színház 2016/2017-es bábszínházi bérletének második előadásában. A társulat repertoárjában már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évadban egy-egy világirodalmi klasszikust is színpadra visznek.
A zenés bábjáték a jól ismert alaptörténetet, annak a tanító és szórakoztató mivoltát követi, persze, a gyerekeket elvarázsolva, hogy a mese megragadjon az emlékezetükben.  A társulatnak különösen nagy kihívást jelent megküzdeni a Grimm-feldolgozással. A színház célja, hogy a nézőknek mindig más és más világot mutasson be. A mese szövegezését úgy kell alakítani, hogy az színpadi cselekvéseken keresztül mutassa meg mindazt, amit egy hosszú leíró rész tartalmaz – tudtuk meg Végh Zsolt igazgató, színésztől, aki az első előadás tapasztalata után elmondta, a gyerekek el vannak ragadtatva, szinte szájtátva nézik a darabot.  
A korhű ruhák, a gyönyörű díszlet mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a romantika világába csöppenjen a néző. A mesét 6700 gyermek láthatja megyeszerte.
A Pegazus-féle Hamupipőkét a Grimm testvérek meséje nyomán Sarkadi Nagy László írta, tervezte és rendezte. A darabot a társulat négy színésze, Valler Kata, Katona Anikó, Tarr György és Végh Zsolt játsszák.
A harmadik bábbérletes bemutató az Aladdin című bábelőadás lesz, a társulat azonban idén is készül hagyományos rendezvényeire.
A hagyományokhoz híven a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hétvégén, szombat 9 órától ismét megszervezik a családi farsangi programot a Szent István úti épületben. Természetesen lesz maszkabál, kézműves játszóház, farsangi négypróba és egy kis módszertani játék is.
Végh Zsolt felhívta a figyelmet, február 15-től ismét medvék ezrei lepik el a társulat színházépületét: következik a gyerekek egyik kedvenc programja, a mackókiállítás, amelyen 2600 medve várja majd egy héten keresztül a látogatókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!