Teremíjász verseny


2017-01-23 20:59:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Teremíjász verseny főképe
A Delta Íjászegyesület idén is a Városi Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos teremíjász versenyét. A dunántúli regionális bajnokságon nyolc kategóriába, hat korcsoportba várták a nevezéseket, mely elmaradt a korábbi évekétől, hiszen a megszokottól eltérően kevesebben, mindössze 43-an indultak. A kétnapos viadal második napján úgynevezett flint fordulót rendeztek, melyet versenykörülmények között Magyarországon először Pápán lehetett kipróbálni.
- Sajnos a versenyünkkel párhuzamosan országszerte több bajnokságot is rendeztek, emiatt esett vissza a nevezői létszám – mesélte Németh Gabriella, az egyesület alelnöke. A visszafogott érdeklődés ellenére a Dunántúl minden részéből érkezett versenyző, a hazai színeket utánpótlás és felnőtt sportolóink is képviselték. A gyermekek 10, míg a felnőttek 18 méterre lőttek 2x10x3-as sorozatot, a lőlap az íjkategóriáknak megfelelően változott. Szervezés és eredmények tekintetében is elégedettek vagyunk a hétvégével, mind szombaton, mind pedig vasárnap állhatott versenyzőnk a dobogó legmagasabb fokára. Újdonság volt idén az úgynevezett flint verseny, melyről azt kell tudni, hogy 6 és 27 méter között váltakozó távról kellett lőni, ez egyben a szépségét és a nehézségét is adja, hiszen a távolságnak megfelelően kellett az íjakat beállítani.
Németh Gabriella elmondta, legközelebb a budapesti országos bajnokságon szerepelnek, majd március végén Brassóban rendezik a világbajnokságot, melyen az egyesület öt fővel képviselteti magát. A pápaiak az első napon öt első-, három második és egy harmadik helyet szereztek, a második, flint forduló termése két arany-, két ezüst és két bronzérem lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!