Megjelent Iványi Balázs mesekönyve


2017-01-21 23:36:08  | cikk: Babos Petra  | 


Megjelent Iványi Balázs mesekönyve főképe
Zanzafixszel, a kétbalkezes varázslóval a gyerekek már korábban is találkozhattak a Dé-Mol Színtársulat előadásain. Iványi Balázs, a társulat tagja a történetet mesekönyvben is megjelentette nemrégiben. A könyv a Jókai Mór Városi Könyvtár segítségével jelenhetett meg karácsony előtt.  A kötetben található színes illusztrációk Drabant András keze munkáját dicsérik. A Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott könyvbemutatón dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett Iványi Balázzsal, a kötet szerzőjével.
Mint mondta, a Zanazafix meséi eredetileg a Dé-Mol Színtársulat számára íródtak, mely e műveket folyamatosan műsorán tartja. Zanzafix egy, a gyerekek által szerethető figura, ezért gondolta, hogy kézzel fogható formában is megjelenteti.
Zanzafix, a kétbalkezes varázsló
Az író és a csapat azon elhatározása, hogy optimizmust és jókedvet adjon, sokszor csal boldog mosolyokat a gyerekek, a szülők és nagyszülők arcára.
-A Zanzafix, a kétbalkezes varázsló című könyv három részből áll, a Vándor vitéz, Az elvarázsolt erdő és A megbűvölt patak címet viselik az egyes mesék. Az első részben az emberekkel keveredik összetűzésbe a varázsló, aki a második és harmadik fejezetben az erdő lakóival gonoszkodik, incselkedik. Zanzafix akaratos varázsló, aki figyelmetlen is egyben, ezért sokszor elrontja a varázslatait. Az írott formában megjelent mesék természetesen kicsit eltérnek az előadások szövegétől, sokkal inkább olvasmányosak a történetek – mondta a szerző, aki maga is szereplője a meséknek.
Iványi Balázstól megtudtuk, jelenleg A megbűvölt patak című mesét állítják színpadra.
A bemutató végén a szerző dedikálta a megvásárolt köteteket.
A programot mesebemutató is színesítette a gyerekek legnagyobb örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!