Csapó Attila válogatott írásai


2017-01-21 15:34:38  | cikk: ha  | 


Csapó Attila válogatott írásai főképe

Csapó Attila neve ismerősen cseng a pápaiak számára. Édesapja a Türr István Gimnázium magyar-latin szakos tanára volt, édesanyja pedig a Bartók Béla Zeneiskola zongoratanára, igazgatója. Fontos szerepet játszott életében evangélikus lelkészként szolgáló nagyapja, Bácsi Sándor is. Csapó Attila a Türrben érettségizett, majd a pécsi főiskolán szerzett tanári oklevelet. Tanított több helyütt, például Zánkán és Balatonalmádiban. Ma már nyugdíjas, Pápán él.

Csapó Attila a tanítás mellett több lapban rendszeresen publikálta cikkeit. Az írás szeretete fiatalkorába nyúlik vissza, 1979-ben elnyerte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége díját egy tehetséggondozó pályázatra beküldött munkájáért. Szívesen mondott verset, több megyei és országos versenyen szerepelt sikerrel, azonban ha írásról volt szó, a próza mellett tette le és teszi le ma is a voksát.

A kötetbe több mint húsz év írásaiból válogatott Csapó Attila

Az 1990-es évek elejétől máig megjelent cikkekből válogatott most össze Csapó Attila egy kötetre valót. A Taní-tani-ban, valamint a Dunántúli Harangszóban, a Pápa és Vidékében, a Horizontban és főként a Naplóban megjelent írásaiból állt össze a kötet. A szerző úgy válogatta össze az anyagot, hogy abban olvashatók legyenek írások szüleiről, régi tanárairól is, hisz szeretettel emlékezik rájuk, fontosnak tartja az előző nemzedékek értékeit, mondta. Külön kiemelte Szabó István, Varga Gyula és Heitler László nevét, akik meghatározó pedagógusegyéniségek voltak számára.

Csapó Attila azért állította össze ezt a könyvet, hogy gondolatai eljussanak az emberekhez, főként a pápaiakhoz, hisz a közös emlékek, az ismert helyszínek, emberek nosztalgiázásra indítják a helyieket. A könyvbemutatón dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Hauber Károly, a Türr Gimnázium tanára méltatta a kötetet. Csapó Attila Válogatott írásaim című kötete 300 példányban jelent meg, kiadását az NKA és az EMMI támogatta. A szerző külön megköszönte Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár támogató segítségét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!