Népdalokkal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a Kultúr-Kuckóban


2017-01-21 11:37:05  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Népdalokkal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a Kultúr-Kuckóban főképe
Népdaléneklési versenyt rendezett pénteken délután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. A Magyar Kultúra Napja tiszteletére életre hívott rendezvényre 31 alsó- és 15 felső tagozatos diák nevezett. A versenyzők 7 általános iskolából – a Csöglei Általános Iskolából, a Vargha Gyula Református Általános Iskola Magyargencsi Tagiskolájából, a Mezőlaki Arany János Általános Iskolából, a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából – érkeztek a megmérettetésre.

Az énekeseket három tagú zsűri értékelte

Az énekeseket három tagú zsűri – Forsthoffer Judit, az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola szolfézstanára, Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyar-ének és dráma szakos tanára, valamint Pataki Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának regionális ügyvezetője értékelte.
A közös beéneklést követően a gyerekek két szabadon választott népdallal álltak a zsűri elé. A versenyen valamennyi induló minősítő oklevelet kapott, és kategóriánként három énekes nívódíjat vehetett át.
A verseny utáni értékelésében Schrei Balázs, a zsűri elnöke elmondta,örömére szolgált, hogy a gyerekek a gazdag magyar népdalkincsből válogatva több mint 60 különböző népdalt hoztak el a Magyar Kultúra Napja tiszteletére, majd néhány tanácsot adott a gyermekeknek és felkészítőiknek, végül arra kérte a jelenlévőket, énekeljenek minél többet.

Képek:

A verseny nívódíjasai:

Alsó tagozat:
1. Kőszeghi Fanni - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítője: Szücsné Gergely Judit
2. Németh Abigél - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítője: Szücsné Gergely Judit
3. Fonnyadt Boglárka - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítője: Szücsné Gergely Judit

Felső tagozat:
1. Milinszki Emma - Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítője: Kovács Gyöngyi, Klesitz Ildikó
2. Narancsik Róza - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítője: Parola Csaba
3. Tóth Tamara - Csöglei Általános Iskola, felkészítője: Gáncs Andrea

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!