Pápán szakadt meg a Bonyhád jó sorozata


2017-01-20 21:25:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán szakadt meg a Bonyhád jó sorozata főképe
A Pécs ellen idegenben elszenvedett vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hetedik helyén álló Bonyhádot fogadta a feldobás előtt nyolcadik pozíciót birtokló Pápai Kosárlabda Club. Az elmúlt hetek formája alapján a vendégek voltak az esélyesek, hiszen legutóbbi négy bajnokijukat győztesen vívták meg, igaz a pápaiak a hazai meccseikre rendre felszívják magukat, így volt ok a bizakodásra, annál is inkább, mivel visszatért a Pécs meccset kihagyó húzóember, Kálmán László, aki Kereszteshez, Majichoz, Szanatihoz, Hadnagyhoz hasonlóan ott volt a kezdő ötösben. Szinte tökéletes első negyedet láthattunk a hazaiaktól, öt perc játék után már tíz ponttal vezettek Kálmánék. A jól összerakott védekezés mellé eredményes támadójáték is párosult, mindkettőben Majic jeleskedett, 28-12-vel fordultak a felek. A második negyed első percei ismét a mieinkről szóltak, a bonyhádi mester időt is kért, mely hatott, hiszen Tömösváry, Dávid és Pechár hármasával 11 pontra faragta hátrányát a vendég gárda, jött is a hazai kispad időkérése. A rövid pihenő után felváltva estek a kosarak, Majic palánk alatti játékának hála tíz ponton belülre nem kerültek a vendégek, 44-33 állt a táblán a nagyszünetben. Kálmán villanásaival indult a harmadik negyed, de a csapattársai sem maradtak adósak a kosarakkal, melynek köszönhetően három perc alatt visszaállt a húsz pontos differencia (55-35), egyedül Tömösváry tartotta látótávolságon belül a Bonyhádot (66-55). A záró etapban ismét az első negyedben látott védekezéssel rukkolt elő a Pápa, öt perc alatt mindössze két pontot engedélyezett ellenfelének, ekkor a mieink már 10 pontnál jártak. Ahogy a meccs során egyszer sem, úgy a hajrában sem forgott veszélyben a hazai siker, a 81-66-os győzelem Szanati Mátyás triplájával alakult ki.

Pápai Kosárlabda Club – Bonyhád 81-66 (28-12, 16-21, 22-22, 15-11)

Vajda Balázs: Nagyon készültünk a mérkőzésre, hiszen a céljaink eléréséhez kellett ez a siker, úgy láttam, mindenki ennek szellemében állt a találkozóhoz. A jó kezdés volt az alapja ennek a győzelemnek, az első negyedben nagyon elkaptuk a fonalat, és kevés kosarat engedélyeztünk a Bonyhádnak. A második negyedben bizonyos szakaszaiban volt néhány hullámvölgy, de a második félidőben ismét magunkra találtunk és az emberfogást és a zónavédekezést jól alkalmazva eldöntöttük a párharcot.

Pápai Kosárlabda Club: Kálmán 17, Szanati M. 14/3, Hadnagy, Keresztes 11, Majic 29, cserék: Horváth G 5/3, Horváth A. 3/3, Schveighoffer, Fülöp, Szanati G. 2, Bereczki, Vajda.

A bajnokság január 28-án Baján folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!