Megyei Vadász Nap - sokan választották délutáni programnak az Expót


2010-04-18 21:45:56  | cikk: Tóth Tamara  | 


Az Agrár Expo utolsó napja a vadászat jegyében kezdődött el ma délelőtt. Már reggel 9 órakor hallani lehetett a bográcsok alatt ropogó tűz hangját, s 11 óra felé már kellemes illatok csalogatták az embereket a vadásztársaságok főzőversenye felé. A szabadtéri játéksziget 13 óráig gyermek játszóházzal, arcfestéssel, origamival, mézeskalács díszítéssel, csuhé és textilbaba készítéssel várta a gyermekeket Az egyik legnagyobb sikert arató program a túrórudi és különböző ízesítésű joghurtevő verseny valamint a rajzverseny volt a gyerekek körében. 10 óra 30 perckor a Bakony Vadászkürt Egylet vadászkürtösei köszöntötték az Expo látogatóit, megnyitva a vadászati napot. Az Országos Vadászkamara Veszprém Megyei Szervezetének titkára Baracskay Lajos és elnöke, Pap Lajos köszöntötték a megjelenteket, majd átadták a kitüntetéseket.

Nimród vadászérmet kapott: Gyimóthy Kálmán és Léman Imre. Hubertusz kereszt arany fokozatot kapott Farkas Elemér, Takács Andor, Dobos Ferenc, Rádóczy László, Kozics József, Kolontár Gyula, Siffer Géza, Filipovits István, Csizmadia Gábor és Somogyi József. Ezüst fokozatban Nagy László és Horváth Károly részesültek. Bronz fokozatot kapott Pállfy Péter, Kovács Jenő, Szabó József és Gerencsér Ferenc. Elismerésben részesült a mai vadásznap megszervezéséért a Rába-Menti Környezetvédelmi Közhasznú Vadász Egyesület és a Hertelendy Környezet- és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület. Elmaradhatatlan programként a kitüntetések átadása után az új vadászok eskütétele következett, ezt pedig a gyermekrajzpályázat díjainak átadása követte.

- Ezen a vadász napon valami újat szerettünk volna létrehozni Baracskay Lajos titkár úr ötletei nyomán és ennek szellemében került kiírásra a Veszprém Megyei Vadászkamara részéről Az erdők világa című rajzpályázat - mondta értékelőjében Pap Lajos elnök, hozzátéve, hogy nagyon örülnek a rendkívüli érdeklődésnek. Pap Lajos szerint nem volt olyan látogatója az Expónak, aki ne csodálta vagy örökítette volna meg a beérkezett munkákat.

A délután a vadfőző verseny fogásainak bírálatával és vadászkutya fajtabemutatóval folytatódott. A vadászkutyák közül a közönség egy simaszőrű tacskót szavazott meg a legszebb vadászkutyának. A kopókat és gazdáikat a vadász íjászok bemutatója követte, majd a katasztrófa kutyások is felvonultak, mindenkit meggyőzve rátermettségükről.

Az Agrárexpo utolsó napja a kulturális-szórakoztató műsorokkal folytatódott, melyen fellépett a Munkácsy Zenestúdió, a Rebel-Lion Tánc és Sport Egyesület és a Pápai Musical Stúdió.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!