Galántai évforduló


2009-09-03 20:20:10  | cikk:  | 


Galántai (Gajárszky) István, a Türr Gimnázium egykori igazgatója születésének 100. évfordulója alkalmából szeptember 5-én, szombaton megemlékezést szervez a Lubienski János Magyar-Lengyel Baráti Társaság, Pápa Város Önkormányzata, a Türr Gimnázium és a Galántai család.
Az ünnepség az alsóvárosi temetőben Galántai István sírjánál kezdődik, ahol megemlékezik az igazgató munkásságáról és áldást mond Petrőczné Hanzlik Mária református lelkész, volt türrös diák.
A megemlékezés Türr Gimnáziumban folytatódik, ahol Grúber Marianna igazgató köszöntője után Navracsics Tibor volt igazgató, Márkus Zoltán újságíró, Ambrus atya volt bencés diák, Somfay Balázs levéltáros és Kollár Ursula, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat alelnöke emlékeznek Galántai Istvánra. Várhatóan 11:50-kor - dr. Kovács Zoltán polgármester rövid beszédét követően - koszorúzzák meg a volt igazgató gimnáziumban elhelyezett emléktábláját. Az ünnepségen közreműködnek Gosztola István, Babos Happ Tibor, Orgona László és Tekán Kinga. Az ünnepélyt a Pápai Huszáregyesület és katonai díszőrség kíséri.
Kapcsolódó rendezvényként 12:15-kor a résztvevők megkoszorúzzák Lubienski János emléktábláját a Korvin utcában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!