Fülöp Krisztina képei a színházban


2017-01-16 16:49:22  | cikk: Babos Petra  | 


Fülöp Krisztina képei a színházban főképe
Januárban Fülöp Krisztina képei láthatók a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermének földszinti előterében „A hónap műtárgya” című válogatásában. A fiatal diáklány 1995. november 29-én született Pápán. Hat éve kezdett el rajzolni, kezdetben csak a szabadidejében. Érettségit a Pápai Gazdasági Szakközépiskolában szerzett, ahol rajzból is vizsgázott. Ezt követően 2014-ben Pápán pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítést szerzett, ami annyira nem vonzotta, mint a festészet. Tanárai Ughy Miklós, Borbély Lajos és Drabant András voltak.
Jelenleg másodéves hallgatója a Nyugat-Magyarországi Egyetemnek, Szombathelyen. Grafikai és festészeti tanulmányai mellett művészettörténetet is hallgat.
Munkáinak többsége pasztellel készül, de sokat fest akrillal is, papírra és vászonra egyaránt. Születése óta Bakonyjákón él, nagyon szeret a szabadban festeni.
- A képeim többsége pasztellel és akril festékkel készül, de szoktam grafittal is dolgozni. A kiállításon lévő képek egy válogatás a munkáimból több témában. A "Kék pasztell" című képemen egy táj látható paddal, amit először színesben szerettem volna, aztán inkább maradtam csak a kék árnyalatoknál. A "Hétköznap I-II." munkáimat Szombathelyen készitettem a Nyugat-Magyarorszàgi Egyetemen. A "Colorless" elnevezésű képem egy fekete-fehér fotóról készült, ami nagyon megtetszett. Tervezem, hogy a jövőben több fekete-fehér képet fogok készíteni, papírra és vászonra egyaránt. Ezekből szeretnék majd egy sorozatot készíteni. Több barátomnak és ismerősömnek ígértem képeket, jelenleg azokon dolgozom – tudtuk meg Fülöp Krisztinától.
Mint mondta, 2016 tavaszán részt vett a Vas megyei Vasszécsenyen, a művésztelepen, ahol sokat tanulhatott jelenlegi tanárától és hallgatótársaitól.
2016 nyarán, Pápán bekacsolódott a Képzőművészek Nyári Táborába, ahol a műtermi munkák mellett sok külső helyszínen is rajzolt, festett. A sikeres táborról egy záró kiállítás is készült a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.
Krisztina nagyon örül, ha valami olyat alkothat, ami másoknak is tetszik és reméli, hogy később ezt magasabb szinten is tudja folytatni.  A jövőben pedig majd szeretne megismerkedni az olajfestéssel és a freskókészítéssel is.
-„Számomra a művészet az, ami után az ember boldogabbnak és többnek érzi magát. Az elkészült kép, pedig sokszor többet mond, mint amit mi magunk ki tudnánk fejezni. Nagyon kedvelem az élénk színeket, s az olyan festményeket, amikre ha ránézünk, egyből boldogabbnak érezzük magunkat.” – vallja a fiatal művész.
A kiállítás február elejéig látogatható a színház nyitvatartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!