Várakozáson felül szerepeltek a petőfis lányok


2017-01-16 16:28:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Várakozáson felül szerepeltek a petőfis lányok főképe
Január második hetében Győrben rendezték a 2016/2017. tanév országos lány kézilabda diákolimpia elődöntőjét. A megmérettetésen három megye első- illetve egy régió második helyezettje vehetett részt. Veszprém megyét a Petőfi Sándor Gimnázium képviselte, a tornán a csapat a tisztes helytállást tűzte ki célul maga elé, hiszen az elődöntőn másik három megye bajnoka, a győri Bercsényi Miklós Gimnázium, a váci Madách Imre Gimnázium és a komáromi SZC Kultsár István Középiskola vett részt. A pápaiak messze felülmúlták a várakozásokat – igaz ehhez a sorsolásnál némi szerencse is kellett – hiszen Koncz János tanítványai a győriek mögött második helyen végeztek. Az iskola testnevelője elmondta, kézilabdában ez az intézmény eddigi legnagyobb sikere.
- Álmunkban sem számítottunk arra, hogy a Bercsényi mögött el tudjuk csípni a második helyet, a végső győztesről tudni kell, hogy gyakorlatilag az ETO utánpótlásáról, nem mellesleg a címvédőről beszélünk. A Vetési mögött másodikként jutottunk tovább a megyei döntőről, majd az országos előselejtezőben a Vas megyei másodikkal, Körmenddel találkoztunk. Őket sikerült legyőzni, így kerültünk a győri négyes döntőbe, ahol a sorsolásnál Fortuna fogta a kezünket, hiszen Komárommal sorsoltak össze minket, akiket kiváló játékkal, hat góllal, 15-21-re sikerült legyőzni. Ezután jutalomjátékként tekintettünk a Győr elleni két félidőre, mondanom sem kell, Róth Kálmán tanítványai más dimenzióban kézilabdáztak, de egyáltalán nem vagyunk elégedetlenek, meggyőződésem, hogy az országos bajnokkal meccselhettünk. Maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, nagyon örültünk a második helynek, ilyen jó eredményt korábban nem értünk el.
A csapat tagjai Németh Noémi, Tóth Nikolett, Regenye Bettina, Pődör Patrícia, Bereczki Franciska, Erdélyi Adrienn, Nagy Dalma, Farkas Boglárka, Novák Zsófia, Marton Viktória, Szabó Hanna és Nagy Zsófia voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!