Címvédés a Pápa Kupán


2017-01-14 19:19:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Címvédés a Pápa Kupán főképe
Kilenc U16-os alakulat részvételével immár 27. alkalommal rendezték meg városunkban a Pápa Kupát. A nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornán a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett Barót (Erdély) Ajka, Losonc (Felvidék), Veszprém FC USE, Dunaszerdahely (Felvidék), Leinefelde (Németország), Kovászna (Erdély) valamint Gorlice (Lengyelország) csapata vettek részt a megmérettetésen. A főszereplők már reggeltől kergették a labdát a küzdőtéren, a pápaiak az ’A’ jelű ötösben Leinefelde és Barót ellen is 0-0-ra végeztek, Losonccal és Gorlicével pedig 1-1-et játszottak, így négy ponttal a 7.helyért meccseltek. Orovecz András tanítványai a helyosztón 3-0-ra múlták felül Kovásznát, így – igaz veretlenül – de a hetedik helyen zártak.
- Sajnos kevés helyzetet tudtunk kialakítani a csoportmeccseken, és azokból sem sikerült mindet gólra váltani, így ma meg kellett elégednünk a hetedik hellyel – értékelt Orovecz András. Négy döntetlent és egy győzelmet tudtunk felmutatni ebben a kiegyenlített mezőnyben, meglátásom szerint egyedül a későbbi győztes Veszprém emelkedett ki. Kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, sajnos két meghatározó játékosom nem állt ma rendelkezésre, ez is befolyásolta a teljesítményünket.
A fináléban a címvédő Veszprém a német Leinefeldével találkozott, melyen egy megpattanó lövésből a megyeszékhelyiek szerezték meg a vezetést, ami mint később kiderült, a győzelemhez is elég volt. Tóth Gábor, a VFC edzője tanítványaival harmadik alkalommal vett részt a Pápa Kupán, és mint mondta, mindhárom alkalommal tornagyőzelmet ünnepelhettek.
- Úgy érzem, teljesen megérdemelten került hozzánk a vándorserleg, hiszen egy csoportmeccstől eltekintve ma nem találtunk legyőzőre. Úgy láttam, az öltözőben megbeszélteket sikerült kivinni a pályára, a ránk jellemző magabiztosságot, a sokpasszos labdatartást viszontláttam. Nagyon színvonalas, jól szervezett tornán vagyunk túl, köszönjük a meghívást és jövőre is szeretnénk eljönni.
Az eredményhirdetés előtt ünnepélyes pillanatok következtek, dr. Áldozó Tamás ugyanis Pro Publico Díjat adományozott Dimény János baróti pedagógusnak. A polgármester elmondta, a Szabó Dávid Líceum korábbi igazgatója az 1990-es évek elejétől egészen napjainkig mozgatója volt a Barót - Pápa kapcsolat kibővülésének, jelentős érdemeket szerzett a két város ifjúsági, kulturális valamint sport kapcsolatainak elmélyítésében. A díjjal és a díjazottal hamarosan külön cikkben foglalkozunk. A Pápa Kupa végeredménye:
1. Veszprém
2. Leinefelde
3. Dunaszerdahely
4. Gorlice
5. Ajka
6. Barót
7. PELC
8. Kovászna
9. Losonc

A Hernádi Tamás emlékére alapított díjat fia, ifj. Hernádi Tamás idén a kovásznai csapat edzőjének, Kelemen Sándornak adományozta. A különdíjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő adta át. A torna legjobb játékosának a veszprémi Molnár Balázst választották, a gólkirály Dorác Nikolász (Dunaszerdahely) lett, a legjobb kapus címét a gorlicei Dawid Sliva kapta, a legjobb hazai játékos díját Englert Richárd vihette haza. Hagyomány, hogy a fiatalok küzdelmei után a pápai önkormányzat és a résztvevő csapatok edzői barátságos mérkőzést játszanak, idén a trénerek örülhettek, hiszen 9-4-es győzelmet arattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!