Nyílt nap a rendőrségen


2017-01-14 10:07:38  | cikk: HuHa  | 


Nyílt nap a rendőrségen főképe
Az őszi toborzási program utolsó elemeként a végzős középiskolás diákok számára tartott nyílt napot a Pápai Rendőrkapitányság péntek délelőtt. Az érettségi előtt álló diákokat várták a kapitányság épületébe, hogy bemutassák az érdeklődőknek a rendőri pálya sokszínűségét, a rendőrré válás módjait, és a rendőri pálya nyújtotta karrierlehetőségeket, életpályát.

Sándor Zsolt rendőr hadnagy tájékoztatta a fiatalokat a rendőrré válás módjairól

A programra több tucat fiatal látogatott el, akiket Sándor Zsolt, a kapitányság toborzásért felelős munkatársa tájékoztatott azokról a továbbtanulási lehetőségekről, melyek a rendőri hivatáshoz vezetnek. A hadnagy három lehetőséget vázolt fel a diákok számára: a rendészeti szakgimnáziumokat, a határvadász képzést és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, melyre február 15-ig lehet jelentkezni.
-A rendőri pálya nagyon vonzó lehet a fiatalok számára. Ez egy komoly hivatás, életpálya modellel, továbbképzési, előrelépési lehetőségekkel. Az állomány az elmúlt időszakban megfiatalodott, rengeteg változás történt a gépjárműparkban és a technikai felszereltségben és a fizetést is aktualizálták – mondta el a rendőr hadnagy, hozzátéve, a rendőrség számos szakterületen vár kollégákat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő területet, legyen szó akár bűnügyi munkáról, akár baleseti helyszínelői tevékenységről, közigazgatásról, vagy járőrszolgálatról. A rendőrré válás során nagyon fontos a jó fizikai állapot és az általános érettség, de a felvételi követelmények teljesíthetők megfelelő felkészüléssel, melyben a helyi rendőrkapitányság is segítséget nyújt.

Lányok és fiúk egyaránt érdeklődnek a rendőri pálya iránt

Sándor Zsolt elmondta, tapasztalatai szerint első hallásra a diákok egy kicsit tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől, a rendészeti szakgimnázium azonban nagyon népszerű, több pápai tanuló már járt is a körmendi intézmény nyílt napján.
Ez a képzési lehetőség érdekli leginkább Illés Brigittát is, aki általános iskolás kora óta rendőr szeretne lenni. Jelenleg a Közgáz végzős tanulója. Mint mesélte, a nyílt napon a rendészeti szakma elsajátításának lehetőségeiről hallott és megismerte a rendőri pálya különböző ágazatait. Ő még konkrétan nem választott közülük, de mindenképpen a körmendi intézményben szeretne továbbtanulni, aztán pedig a felsőoktatásban előbbrelépni.

Illés Brigitta általános iskolás kora óta rendőr szeretne lenni

Nagy Ádámot a rendőri és a katonai hivatás is érdekli, ezért vett részt a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján. Még nem döntött, melyik irányban szeretne továbbtanulni a Közgáz után, de fontos számára, hogy a sportolás része lehessen mindennapjainak és munkájának.

Nagy Ádám számára a sport nagyon fontos, ezért gondolkodik a rendőri vagy katonai hivatáson

A nyílt napon a szóbeli tájékoztatás mellett videókkal mutatták be a rendőrség munkáját, a diákok megtekinthették a csapatszolgálati eszközöket, az előállító helyiséget és a kapitányság konditermét is. Mint megtudtuk, a rendőri pályát választó fiatalokat egyéni segítségnyújtással támogatja a helyi kapitányság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!