A szalag elválaszt, figyelmeztet és összeköt


2017-01-13 22:54:45  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag elválaszt, figyelmeztet és összeköt  főképe
Zsúfolásig telt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Türr István Gimnázium és Kollégium végzős tanulóinak hozzátartozóival, ismerőseivel a mára már  hagyományossá vált szalagavató ünnepségen. A három végzős osztály vidám és színes műsorral elevenítette fel az együtt töltött éveket, a tanórákat és az osztálykirándulásokat, vetítéssel, énekléssel és közös tánccal fűszerezve.
A 12. A osztály vidám összeállításában táncra perdültek a diákok
Ezt követően a 12. F osztályfőnöke, Szakács Attila mondott ünnepi köszöntőt. Mint hangsúlyozta, a szalagavató évente megismétlődő, visszatérő iskolai rendezvény. Mégis minden évben más, megismételhetetlen, hiszen a színpadon álló ünnepeltek és a nézőtéren ülő ünneplők minden évben mások. A végzős diákok hosszas felkészülés és sok-sok próba után minden évben más és más, fergeteges zenés, táncos produkciókkal kápráztatják el a nézőket.
-Ez a mostani egyszeri, megismételhetetlen pillanat. Ma van az a nap, amikor ünneplitek a lehetőségeiteket és nekivágtok a saját kalandoknak. Ma megkapjátok tőlünk életetek második szalagját. 18,19 vagy 20 évvel ezelőtt már kaptatok egy szalagot, amelyet szüleitek nagy örömmel láttak a csuklótokon. Akkor az a picike szalag nekik már jelzés volt, onnantól kezdve figyeltek rátok, törődtek veletek, felelősséget vállaltak értetek. A szüleitek most is itt vannak, és büszkén néznek rátok. És még mindig bennük van a féltés, a felelősségvállalás. Ma kaptok egy újabb szalagot. Ez a szalag, rajta a két évszámmal, magába foglalja az elmúlt öt, illetve nyolc év ezernyi emlékét. Ez a pici szalag jelzi számotokra a Türrhöz kötődő sikereket, kudarcokat. Az eltelt években itt éltétek meg a szerelmeket, a barátságokat, tapasztalhattátok szüleitek és tanáraitok aggódó, féltő gondoskodását, áldozatos munkáját. A Türr Gimnázium szellemiségének megfelelően baráti és szeretetteljes légkörben nevelődtetek. Kollégáim nevében is állíthatom, hogy nekünk is sok-sok örömteli percet nyújtottak a veletek töltött közös iskolai programok és a tanítási órák – hangsúlyozta az osztályfőnök.
A végzősöket Szakács Attila köszöntötte
Szakács Attila kiemelte, ez a feltűzött pici szalag azonban figyelmezteti is a végzősöket. Egyrészt arra, hogy megkezdődik egy bő három hónapig tartó búcsúzás az iskolától, a barátoktól. De figyelmeztet arra is, hogy középiskolai tanulmányok vége felé közelednek, innentől kezdve minden történésnek komoly tétje van: a célegyenesben bölcsen, okosan, amúgy felnőtt módra kell majd dönteniük.
91 végzős türrösre került fel a sárga-kék szalag
- Jó tanácsként mondom, hogy felelősségteljesebben kell élnetek a mindennapokat. Egy érdemjegy, egy dolgozat a folyton rövidülő időben egyre nagyobb fontossággal bír. A most feltűzendő szalag elválaszt és összeköt. Elválaszt a gyermekkortól, a diákévektől. Ám örökre hozzáköt az ősi alma materhez, annak hagyományaihoz, elveihez. A szalag figyelmeztet is: mostantól kezdve Nektek kell döntenetek, a döntésekért pedig nektek kell felelősséget vállalnotok –zárta ünnepi gondolatait Szakács Attila.
Végül az est fénypontja, a sárga-kék szalagok átvétele következett. Az osztályfőnökök (Gacs Mercédesz Eszter, Szakács Attila és Nagy Réka) feltűzték a szalagokat a végzősök egyenruhájára. Az ünnepi ceremónia közös vacsorával és bállal zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!