Nagy bulit csaptak a tánczenészek


2017-01-10 23:36:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nagy bulit csaptak a tánczenészek főképe
Az idei évben immár hetedik alkalommal tartották meg a Pápai Regionális Zenésztalálkozót az egyik pápai étteremben, ahol ezúttal 66 tánczenész gyűlt össze, hogy néhány ital mellett kitárgyalják a szakma és a mindennapok aktualitásait. A mostanra hagyományosnak mondható, nagy várakozással övezett, közvetlen hangulatú eseményen a Veszprém megyeieken kívül vasiak, zalaiak, valamint Győr-Moson-Sopron megyeiek is képviseltették magukat.
Kovács Arnold, alias Mc Arnie főszervező úgy fogalmazott, a zenésztalálkozó állandónak mondható helyszíne és zenésze (Gaál Szabolcs) jobb nem is lehetne, így ezeken nem változtattak. Köszöntőjében a rendezvény tíz évvel ezelőtti életre hívója a találkozóval kapcsolatban bejelentett két újítást: egyrészt az egybegyűltekkel megszavaztatja a 2016-os esztendő legtöbbet játszott, legnagyobb hatást kiváltó, tehát a legjobb magyar, illetve külföldi dalát, majd pedig ünnepélyesen lemondott a főszervezői tisztségéről. Kovács Arnold elárulta, ő maga Az éjjel soha nem érhet véget című Soho Party-klasszikust tartja a 2016-os év magyar dalának, míg a külföldiek közül Álvaro Soler Sofiájára voksol. A zenésztalálkozó szavazását a Sofia hatalmas fölénnyel meg is nyerte, míg a magyar dalok között a Nézését meg a járást vitte el a pálmát. Utóbbiak mezőnyében a számos előadó által feldolgozott bulisláger mögött második lett Rúzsa Magdi Érj hozzám! című dala, a harmadik helyre pedig az Éjjel soha nem érhet véget, a Nélküled az Ismerős Arcoktól, valamint a Punnany Massif Másfél hete című száma érte oda.
– Bátran mondhatom, a tíz évvel ezelőtt megálmodott zenésztalálkozó elérte célját, népszerű és nívós rendezvénnyé nőtte ki magát, amire nagy igény mutatkozik. Ahogy mondják, a csúcson kell abbahagyni, ezért a mostani, hetedik összejövetel után lemondok a főszervezői posztról, átadom a helyet a fiatalságnak. Pap Attila személyében a zenésztársadalom egy rendkívül tehetséges ifjú képviselője veszi át tőlem a stafétabotot, ő minden szempontból alkalmas a feladatra. Természetesen szívesen segítek majd neki, amiben csak tudok, de a következő találkozóra már szeretnék csupán vendégként érkezni – jelentette ki a leköszönő főszervező.
A rendezvény folyamán mindvégig kiváló volt a hangulat, amivel a tánczenészek nem csak azt bizonyították, hogy a szórakoztatás mellett a mulatozáshoz is értenek, hanem egyúttal demonstrálták: noha konkurensei egymásnak, mégis egy baráti, összetartó társaságot alkotnak.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!