Újabb második hely


2017-01-08 16:39:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb második hely főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club két csapata mellett Győr, Gyirmót, Balatonfüred, Ajka és Veszprém vett részt a 2009. január elseje után születettek számára rendezett Hirtenberger PELC Kupán. Az U8-as teremtornára nyolc csapat fogadta el a meghívást, melyeket két négyes csoportba sorsoltak. A körmérkőzések után a csoportelsők és másodikak keresztbe játszottak (elődöntő), a harmadik és negyedik csapatok pedig a másik csoport azonos helyezetteivel találkoztak a helyosztókon. A házigazdák sárga alakulata számára jól alakultak a csoportmeccsek, hiszen mindhárom meccsükön győzelmet ünnepelhettek, sőt az elődöntőn a veszprémieket is magabiztosan győzték le, így a döntőre készülhettek. A mezőnynél egy évvel fiatalabb kékek számára a játéklehetőség és a rutinszerzés volt a cél, s bár nyerniük nem sikerült, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. A sárgák a fináléban Balatonfüreddel találkoztak, és sokáig úgy tűnt, sikerül legyőzni őket, hiszen néhány perccel a lefújás előtt megszerezték a vezetést. Sajnos a hajrá a vendégeknek sikerült jobban, hiszen az utolsó percben sikerült fordítaniuk. Ám még így is volt esély az egyenlítésre, hiszen az utolsó tíz másodpercben jogos büntetőt végezhettek el a mieink, mely sajnos kimaradt, ezután pedig leperegtek a másodpercek, így a vendégeknek sikerült visszavágni a csoportmeccsek során elszenvedett 3-2-es vereségért, a PELC pedig ismét második helyezést ért el.
- Ahogy tegnap, úgy ma is elégedett vagyok - értékelt a lefújás után Horváth Tamás edző. Ezúttal még kevesebben múlt a győzelem, egy hajszál választott minket el a tornagyőzelemtől, sajnálom, hogy nem sikerült feltennünk az i-re a pontot, véleményem szerint megérdemeltük volna a győztesnek járó trófeát. A kék csapat nagy része szombaton is játszott, elégedett vagyok a teljesítményükkel, az egy évvel idősebbekkel is felvették a versenyt. Szeretném megköszönni a szülők, hozzátartozók szurkolását, nagyon jó hangulatot teremtettek a csarnokban.
A legjobb játékos Hernádi Benjámin (PELC) lett, a legjobb kapusnak Rappali Zsombort választották, a gólkirálynak járó serleg 11 góljának köszönhetően Kaszás Leventéhez (Balatonfüred) került, a legjobb hazai játékos címét Kovács Barna kapta.

Végeredmény:
1. Balatonfüred
2. PELC sárga
3. Győri ETO
4. Veszprém
5. Üstökös
6. Gyirmót
7. Ajka
8. PELC kék

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!