Magabiztos játékkal tört meg a rossz sorozat


2017-01-06 22:11:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos játékkal tört meg a rossz sorozat főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 11. fordulójában a 9. helyezett Pápai Kosárlabda Club közvetlen riválisát, a 10. pozícióban álló Sopront látta vendégül. December 16-a után lépett ismét tétmérkőzésen a sérülésektől tizedelt hazai csapat közönsége elé, mely mindenképpen szerette volna megszakítani négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen meghatározó játékosok dőltek ki, Kálmán vádli-, Keresztes térdsérüléssel bajlódott, Majic ujja pedig a Veszprém ellen eltört, végül előbbi két játékos sérülten is vállalta a játékot. Ami az ellenfelet illeti, a soproniak sem voltak túl jó formában, mutatja ezt a hét találkozó óta tartó vereségsorozatuk. A támadásokra helyezték a fő hangsúlyt az első negyedben a csapatok, a vendégek sikeres kinti dobásaikkal, míg a hazaiak betörésekkel, gyors indításokkal gyűjtötték a pontokat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában Kálmán hármasával és két büntetőjével sikerült megfordítani az állást és hárompontos előnnyel rövid pihenőre vonulni (30-27). A második negyedre jobban összerakta védekezését a Pápa, és kezében tartotta a meccset, bár kevesebb kosár esett, a szokásos Keresztes zsákolás nem maradhatott el, 51-44 állt a táblán a nagyszünetben. Jól kezdte a második félidőt a PKC, és egy 8-2-es futással hamar megnyugtató előnyre tett szert, sőt a játékrész derekára már 15 pontot szorgoskodtak össze Kálmánék, erre pedig csak öt vendég kosár érkezett válaszul (65-49). Horváth Gergő kiváló formában játszott, Horváth Attila magabiztos kézzel dobta a hármasokat, Kálmán hozta a tőle megszokottat, így 18 pont állt a felek között az utolsó felvonás előtt (76-58). A negyedik negyedben több védekezést is kipróbált a Sopron, ami átmenetileg megzavarta a pápaiakat, szerencsére belátható közelségbe így sem tudtak kerülni, a mieink 95-82-es sikerükkel megszakították nyeretlenségi szériájukat és október 28-a után ismét győzni tudtak.

Vajda Balázs: Úgy gondolom, megérdemelt és magabiztos győzelmet arattunk, főleg a második félidőben sikerült ellenfelünk fölé nőni. Azon voltunk az ünnepek között és egész héten, hogy a korábbi botlásainkat ma orvosolni tudjuk. Az első 6-8 percet leszámítva az történt a pályán, amit mi akartunk, és bár a hajrában volt némi megingás, de rá tudtuk erőltetni akaratunkat az ellenfelünkre.

Pápai Kosárlabda Club – SMAFC-NYME 95-82 (30-27, 21-17, 25-14, 19-24)

Pápai Kosárlabda Club: Szanati M. 16, Hadnagy 3, Kálmán 20/9, Keresztes 17, Horváth G. 15/3, cserék: Horváth A. 15/12, Schveighoffer, Fülöp 3, Szanati G. 2, Bereczki 4, Vajda.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!