Az én világom – tárgyalkotó foglalkozások a Tudás-Szín-Tér projekt keretében


2010-04-18 10:12:44  | cikk: Babos Petra  | 


Általános iskolás korú cigány gyerekeknek szervezték meg a Tudás-Szín-Tér projekten belül „Az én világom” című tárgyalkotó programot, melynek a kastély ad otthont és melyet Tirnován Kata és Tirnován Tamás vezet.
- A gyerekeknek előzetesen kellett készíteniük egy rajzot, ami alapján kiválasztottuk a legtehetségesebbeket. A tárgyalkotó program célja a képzőművészet különböző ágaiban tehetséges cigány gyerekek felkutatása, bevonása a közös munkába és az alkotás örömével való megismertetésük. Két helyszínen, Pápán és Pápateszéren 3-3 órás felkészítő foglalkozások zajlanak öt alkalommal - mondta el Baloghné Uracs Marianna szakmai koordinátor.
A kompetenciafejlesztő foglalkozások során a gyerekek egy-egy pályamunkát készítenek, melyet majd korosztályonként értékelnek, emellett egy kiállításon be is mutatják őket a nagyközönségnek. A pályázók részt vehetnek a nyári balatoni képzőművészeti táborban is - tette hozzá a szakmai koordinátor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!