Folyamatosan vonultak a mentők az év utolsó éjszakáján


2017-01-03 17:35:17  | cikk: Babos Petra  | 


Folyamatosan vonultak a mentők az év utolsó éjszakáján főképe
Karácsonyt a béke és nyugalom, míg a szilvesztert a mozgalmasság jellemezte a Pápai Mentőállomáson. Kürti József mentőállomás-vezető elmondta, karácsonykor átlagos volt a kivonulások száma és nem történt olyan eset, amely szorosan a karácsonyi ünnephez köthető, inkább belgyógyászati esetekhez riasztották a mentősöket. A szilveszter napja 22 óráig csendes volt, s utána kezdődött az igazi „buli” a mentősöknél, hiszen folyamatosan érkeztek a bejelentések, főként ittas személyekhez. Pirotechnikai eszközök használatához köthető sérülések miatt azonban nem érkezett segélyhívás az elmúlt napokban.
-Fiatalkorút nem kellett kórházba szállítanunk 31-én éjjel. Szilveszterkor nálunk sosincs pihenés, délután 17 órától másnap reggel 7 óráig 16 alkalommal vonultak ki a kollégák, ami átlagosnak mondható – hangsúlyozta a mentőállomás vezetője.
Kürti József kiemelte, tegnap személygépkocsi baleset történt, a Szent István út és a Várkert út kereszteződésénél, a volt ÉDÁSZ telepnél, ahol az út lefagyott, s a tükörjégen megcsúsztak az autók, egy személyt kórházba kellett szállítani.
A Pápai Mentőállomás 2016-ban 6.172 feladatot hajtott végre, ami hasonló számú esetet jelent az előző évi adatokhoz képest – árulta el Kürti József.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!