Futók szilvesztere a Fő téren


2016-12-31 16:01:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Futók szilvesztere a Fő téren főképe
A hagyományokhoz híven az év utolsó napján a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ismét megrendezte a Fő téren és a belváros utcáin a szilveszteri örömfutást és futóversenyt, melyre a vállalkozó szelleműek életkoruk alapján négy kategóriába nevezhettek. Fagyos, de tiszta, napsütéses idő várta a mozogni vágyókat, az eseményt idén már hetedik alkalommal a Hét Csillag Egyesület ostormenete vezette fel. Az iskola tagjai megmozdulásukkal azt a hagyományt kívánták megidézni, miszerint egykor a jeles napok alkalmával ostorral való tiszteletadást végeztek, amivel elűzték a rossz, ártó gondolatokat az utcákról és a terekről, ezáltal lehetőséget adtak a jobb, boldogabb jövőnek. - Az ostor hangos pattogtatása a hagyomány szerint a lélek emelkedését is szolgálta, egyúttal az ostor hangja összeköti az eget és a földet – mondta el Pintér Péter, az egyesület elnöke. Az idei szilveszteri futás is a Fő térről indult, a sportesemény négy futamára összesen 114 nevezés érkezett, míg a mozgást, a sportos életvitelt népszerűsítő örömfutásban is szinte a teljes mezőny részt vett. A 14 év alattiak és az 50 év felettiek egy kört, azaz körülbelül ezer métert, a többi korcsoport két kört teljesített a kijelölt útvonalon. A már ismerős arcok mellett néhány új indulót is felfedezhettünk a mezőnyben, Győrből, Veszprémből, Székesfehérvárról is érkezett nevezés. Ahogy 2015-ben, idén is a 15-30 év közötti férfiak kategóriáját a VEDAC válogatott versenyzője, Kiss Gergő nyerte, aki a célba érkezést követően azt mondta, jólesett számára a két kilométer.
- Kicsit hideg volt, de majdnem minden nap szabadtéren edzünk, így nem volt megterhelő ez a két kör. Rendszeresen részt veszek a versenyen, és Szalai Benjámin barátommal mindig sikerül az első két helyet megszereznünk. Az idei évem olyan volt, amilyennek elterveztem, megjavítottam az egyéni legjobbamat, a felnőtt Európa-bajnokságra fél másodpercen múlt a kvalifikációm, így arról sajnos lemaradtam, de nyáron Székesfehérváron részt vettem a Gyulai István Memorialon, ahol a világcsúcstartóval futhattam, ami nagyon jó érzés volt.
Kis Károly hosszú évek óta koordinálja a versenyt, s bár szerette volna, ha többen futócipőt húznak, az idei megmérettetést is sikeresnek értékelte.
- Az időjárás kifogástalan volt, december 31-ére jobb időt kívánni sem lehetett volna. A résztvevők nagyon lelkesen végigfutották a távot, a befutókat is sejteni lehetett, Kiss Gergő, Szalai Benjámin, Sztupák László és Tamás Attila is évek óta az élbolyban szerepel. A Pápai Atlétikai Club tagjai is jó helyezésekkel gazdagodtak, nemcsak a futók, hanem a dobóatléták is teljesítették a rájuk szabott távot. Gratulálok mindenkinek és eredmények gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek.
A díjakat Kis Károly, a PAC edzője és Németh Máté sportszervező adta át az első három helyezettnek. A rendezvény végén minden résztvevőt egy pohár forró teára várt a rendezőség.

Eredmények:

14 év alatti fiúk
1. Sztupák László
2. Horváth Gergő
3. Füredi Dániel

14 év alatti lányok
1. Horváth Regina
2. Szegedi Boglárka
3. Vesztergom Bettina

15-30 év közötti férfiak
1. Kiss Gergő
2. Szalai Benjámin
3. Gábor Gergely

15-30 év közötti nők
1. Lendvai Luca
2. Heim Andrea
3. Gulyás Anna

31-50 év közötti férfiak
1. Tamás Attila
2. Pethő István
3. Orsós Zsolt

31-50 év közötti nők
1. Zámolyi Bernadett
2. Bor-Panta Kriszta
3. Chavan Erzsébet

50 feletti férfiak
1. Turbók Jenő
2. Kiss László
3. Horváth Norbert

50 feletti nők
1. Szabó Bernadett

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!