Gyurta Dániel csúcsát döntötte meg


2016-12-27 16:16:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: puse.hu  | 


Gyurta Dániel csúcsát döntötte meg főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) versenyzői két rangos versennyel zárták a 2016-os esztendőt. December második hétvégéjén a kecskeméti rövidpályás vidék bajnokságot rendezték, ahol a PUSE négy versenyzője lépett rajtkőre. Eredményeiket Babai Gergő, az egyesület edzője értékelte.
- Mind a négy versenyzőm, Korbély Dominik, Hegyi Patrícia, Nagy Levente és Molnár Dániel csodálatosan szerepelt. Elképesztően büszke vagyok, hogy versenyről-versenyre folyamatos javulásokat tudnak produkálni. Szerintem ez minden edző álma, hogy ilyen sikerorientált tanítványai legyenek. Boldog vagyok abból a szempontból is, hogy 30 klub legjobbjai voltak ott és versenyzőim eredményei alapján a csapatbajnokságban tizedikek lettünk. A négy úszónkból különösképpen Leventét emelném ki, hiszen egymaga kilenc versenyszámából nyolc érmet hozott az egyesületnek, öt arany és három bronz formájában.
Kecskemét után Győr felé vették az irányt a sportolók, ahol olimpikonokkal teletűzdelt mezőny gyűlt össze a hetedik alkalommal megrendezett Győr SCITEC Swim Cup-on. Hat nemzet 80 egyesületének 850 versenyzője mérte össze a tudását, Pápát kilencen képviselték.
- A megszokott keménymagon kívül kipróbálták magukat a még kevésbé rutinos versenyzőink is. Dombos Bencével, Stern Mátéval, Fodor Lucával és Horváth Rebekával közösen az volt a célunk, hogy az 50 méteres medencében rutint szerezzenek és javítsanak az időeredményeiken, amit mind egy szálig meg is tettek, hatalmas küzdés és intelligens úszások közepette. Nagyon meg voltam elégedve velük, mert ugyan a döntők még messze voltak, de becsülettel helyt álltak az olimpikonoktól nyüzsgő mezőnyben. Rutinos versenyzőink közül ki szeretném emelni Nagy Leventét, aki 2002-es születésűként az egy évvel idősebbek között mérette meg magát. Levente minden versenyszámában megdöntötte egyéni csúcsát, csak sajnos nem mindig a döntőben. 50 gyorson harmadik, 50 háton negyedik lett. A legkiválóbb eredményt Tapsonyi Bálint érte el, aki 50 gyorson egy századdal maradt csak le a dobogóról. 50 és 100 méter mellen hatodik lett és hatalmasat javított egyéni legjobbjain, 100 pillén harmadik, 50 pillén második lett, ezzel viszont új korosztályos csúcsot állított be Magyarországon (0:30:31), mert a győztes egy osztrák fiú lett, aki mindössze 15 századdal előbb csapott a célba. A korábbi csúcsot nem más, mint Gyurta Dániel tartotta, úgy gondolom, hatalmas eredmény, hogy egy pápai versenyzőnek sikerült egy 16 éve megdönthetetlennek hitt csúcsot átadni a múltnak. Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, mindenki nagyon szépen teljesített az egész évben. Természetesen a legboldogabb a korosztályos csúcs miatt vagyok, ami nagyon nehéz munkával sikerült és még aggódni is kellett, hogy ne csak egy napra szerezzük meg, mert a legnagyobb vetélytársa Bálintnak párhuzamosan egy másik versenyen próbálta meg elhódítani a címet szerencsére sikertelenül, így már egy hónapon belül kettő korosztályos csúcstartót avathattunk.
A mindössze 11 esztendős Bálint érthető módon nagyon örült, amikor célba csapott és megpillantotta időeredményét.
- A háromnapos verseny nagyon megterhelő volt, ráadásul több számban is indultam, de jó formában éreztem magam és bíztam benne, hogy kijön a lépés. Az 50 pillangó döntőjébe másodikként kerültem az elődöntőből, bíztam benne, hogy még egy lapáttal rá tudok tenni a teljesítményemre. Kemény verseny volt, nagyon kevéssel maradtam le az osztrák fiútól, de Gyurta Dani idejét így is sikerült megjavítanom, ami óriási boldogsággal tölt el. Sikeres év volt a 2016-os, de bízom benne, hogy a 2017-es még inkább az lesz, ezért az edzéseken minden el fogok követni – mesélte elszántan Bálint.

Úszóink január első hetében folytatják a munkát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!