Karácsonyi ajándék a Karitásztól


2016-12-24 15:53:49  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi ajándék a Karitásztól főképe
A Szent Benedek Plébánia Karitász csoportja a pápai kórház ápolási osztályát ajándékozta meg karácsony alkalmából. A lelkes tagok Szíjártó László segítségével egy mikrohullámú sütővel, ágynemű huzattal, pelenkákkal és lepedőkkel kedveskedtek az osztály lakóinak, és természetesen szaloncukorral, friss gyümölccsel és szentképpel kívántak nekik boldog karácsonyt.
A karácsonyi ajándékozás és szívhez szóló műsor Tóth Jánosné, az osztály egyik betegének, a Karitász csoport tagjának ötlete nyomán valósulhatott meg.
-Azt a sok szeretetet és törődést, amit az osztályon kapunk a betegtársaimmal, szerettük volna megköszönni. Én rendkívül hálás vagyok az itt dolgozóknak, akik nap, mint nap értünk tevékenykednek – mondta el Edit néni.
Szijártó László az adományozás kapcsán elmondta, a karácsony az együttlétről szól.
-Istent nem a távoli magasságokban kell keresni, hanem, itt, hiszen itt van köztünk, a szívünkben és a lelkünkben akar helyet foglalni. Azt kívánom mindenkinek, hogy a karácsony hozza meg az igazi szeretetet és békességet, elsősorban a szívünk és a lelkünk mélyén. A karácsony az ajándékozásról szól. Isten a legnagyobb ajándékot adta nekünk, az ő egyszülött fiát, s ebből adódóan mi is megajándékozzuk egymást. A tárgyi ajándékokon kívül sokkal fontosabb, amikor időt áldozunk, ajándékozunk a másik embernek. Ezzel saját magunkból ajándékozunk. A karácsony erről szól, a találkozás ünnepe a szeretet és a család mellett – mondta az atya, majd megáldotta a Karitász csoport által adományozott csomagokat, végül békés ünnepeket kívánt mindenkinek.
Az ünnepségen részt vett dr. Vörös Ibolya főigazgató, aki köszönetét fejezte ki a Karitász csoportnak, amiért az osztályon lakó betegeket meglepték szenteste előtti napon, s így egy kis műsorral méltóképpen ünnepelhették a betegek is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!