650 millió forint útjavításra


2016-12-23 23:31:13  | cikk: HuHa  | 


650 millió forint útjavításra főképe
A kormány döntése értelmében Pápa városa 650 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap útjavításokra – jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester. A városvezető elmondta, a Magyar Közlöny december 22-ei számában jelentek meg azok a kormánydöntések, melyek az egyes önkormányzatok feladatainak ellátására nyújtott támogatásról szólnak.

Ezek között szerepel, hogy Pápa Város Önkormányzata 650 millió forinthoz jut belterületi utak, járdák felújítására, közművek rekonstrukciójára.
-Jelenlegi ismereteim szerint a kormány által nyújtott forrást 2018. év végéig kell a megjelölt célra elkölteni – közölte a városvezető.

Áldozó Tamás a Magyar Közlöny december 22-ei számát mutatja

Áldozó Tamás felidézte, néhány héttel ezelőtt arról szólt, hogy a városi költségvetésében nem látszik forrás utak rekonstrukciójára, a mostani döntés azonban lehetővé teszi, hogy a pápai közúthálózat egyes elemeit a következő két év folyamán felújítsák.
-Az önkormányzat fenntartásában lévő úthálózat legfontosabb, legforgalmasabb szakaszait érintheti a felújítás – fogalmazott, de egyelőre nem kívánt utcaneveket mondani, hiszen erről szakmai egyeztetést követően döntenek.

A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a döntés előkészítéséhez, így a kormánynak, a város érdekeit mindig képviselő dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek és dr. Kontrát Károlynak, aki a döntés előkészítésében támogatta ezt az ügyet.

Hosszú a kormány által támogatott települések listája

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a következő években három forrás állhat a város rendelkezésére útrekonstrukciós munkálatokra, ezek közül a legbiztosabb ez a 650 milliós összeg, de egyes benyújtott TOP-os pályázatok is tartalmaznak útfelújításokat, építéseket és a vízmű-rekonstrukciós beruházásokat is követheti teljes útburkolat újjáépítés.

Áldozó Tamás emlékeztetett, a legutóbbi testületi ülésen tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a kormány működési támogatásként 32 millió forintot meghaladó összeget juttatott a városnak, amit szintén megköszönt a döntéshozóknak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!