Új időszámítás kezdődött a pápai atlétikában


2016-12-22 19:53:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új időszámítás kezdődött a pápai atlétikában főképe
Évzáró, karácsonyi összejövetelre gyűltek össze a Városházán a Pápai Atlétikai Club (PAC) tisztségviselői, atlétái, támogatói. A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal megrendezett eseményen a megjelenteket Rádi Róbert elnök köszöntötte, majd a klub egyik alapítójának, dr. Áldozó Tamásnak adta át a szót. A polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt időszak rossz hírei után végre pozitív irányba változtak a dolgok, ez mindenképp az új vezetőségnek, a támogatóknak és persze a tagoknak köszönhető.
- Hosszú idő után azok, akik Pápán atletizálnak és akiknek fontos az atlétika végre ismét összegyűlhettek, így joggal nevezhetjük a mai napot egy ünnepnek is. Örülök, hogy az új egyesület megnyitotta kapuit és be tudja fogadni azokat is, akik felnőttként különböző szinteken az atlétikát alapként kezelve sportolnak egész évben. Úgy látom, olyan kezekben van az egyesület, hogy hosszú távra lehet tervezni, és annak ellenére, hogy semmi sem változott meg az elmúlt évek támogatási rendszeréhez képest, jut pénz versenyre, sportfelszerelésekre. Biztos vagyok benne, hogy ilyen lelkiismeretes vezetés mellett ennek a közösségnek még nagyon sok szép ünnepe lesz az elkövetkezendő években.
A polgármester a jövővel kapcsolatban azt mondta, bízik benne, hogy a Területi Operatív Programhoz benyújtott 14 pályázatunkból egyik sikeres lesz, ezáltal megkezdődhet a Téglagyári út környékének fejlesztése, melynek eredményeképpen az atléták végre méltó körülmények közé kerülnek.
Kis Károly, a PAC edzője köszönetét fejezte ki a versenyzőknek, akik teljesítették ezt az évet és akkor sem hagyták cserben a klubot, amikor bizonytalan, már-már kilátástalan volt a helyzet. A tréner a támogatásért a szülőknek is háláját fejezte ki, és azt kérte, hogy továbbra is szorgalmazzák gyermekeiknél az edzésre járást, hiszen „csak akkor lehet megfelelő eredményt elérni, ha megfelelő munka van mögötte” - vélekedett Kis Károly. Rádi Róbert elnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az év első felében széleskörű összefogásra volt szükség a nagy hagyományokkal bíró pápai atlétika fennmaradásáért.
- A pápai atlétika a 2016. július elsejét megelőző másfél évben meglehetősen nehéz időszakon ment át. Mi, későbbi alapítók úgy láttuk, hogy sokan vannak, akik szeretnének sportolni, volt szakvezető, aki edzéseket tartott, azonban a megfelelő háttér hiányzott. Úgy ítéltük meg, hogy amennyiben ez így marad, ez a komoly hagyományokkal rendelkező sportág Pápán a feledés homályába fog veszni. Ezt semmiképp nem akartuk, hogy így legyen, úgy véltük, érdemes lenne egy egyesületet létrehozni. Ez meg is történt, és 11-en megalapítottuk a Pápai Atlétikai Clubot. Szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, a versenyzőknek és a háttérben dolgozóknak, emellett kiemelném az önkormányzatot, mely az indulásnál 800.000 forintot szavazott meg a klubnak és akkor is mellénk állt, amikor felvételünket kértük a Magyar Atlétikai Szövetséghez. Ennek eredménye az lett, hogy nyáron és ősszel 500-500.000 forint támogatást kaptunk. Ebben a félévben a támogatásoknak, tagdíjaknak köszönhetően 2,4 millió forint volt a számlánkon, melynek jelentős részét a versenyekre, sportfelszerelésekre, egyenmelegítőkre, sportmezekre, az edző tiszteletdíjára fordítottuk. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő évek nagyon sikeresek lesznek és sportolóink sok szép eredménnyel öregbítik majd városunk hírnevét.
Az esemény végén az elnökség tagjai átadták az új egyesületi felszerelést (melegítőket, mezeket, nadrágokat) ami még egységesebb képet mutat a klubról és annak tagjairól. A találkozó kötetlen beszélgetéssel és állófogadással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!