„Az ünnep azé, aki várja…” - Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél


2016-12-22 09:01:44  | cikk: Babos Petra  | 


„Az ünnep azé, aki várja…” - Karácsonyi ünnepség az ESZI-nél főképe
Meghitt karácsonyi műsorral kedveskedtek az időseknek a Vörösmarty utcai otthonház gondozói, ápolói az Egyesített Szociális Intézmények központi karácsonyi ünnepségén ma délután. A rendezvényen részt vettek Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző, dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője, Bene Andrásné, az ESZI gazdasági vezetője, Kissné Marton Bernadett vezetőápoló, valamint a Nehéz Légiszállító Ezred megjelent képviselői.
Az intézmény ebédlőjében tartott ünnepségen Hauber Lívia részlegvezető köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a szeretet fontosságát Önök, idős emberek érzik át igazán.
-Önök tudják, hogy mindennél többet jelent egy jó szó, egy mosoly, egy érintés vagy egy kedves tekintet. Ezek örök értékek, melyeket nem lehet megvásárolni, hanem önmagunkból kell sugároznunk egész életünkön át. A szeretet és jóság minden ember lelkében és szívében él, s ezt odaajándékozhatjuk családunknak, munkatársainknak, ismerőseinknek. A szeretet csupán egy mosollyal is kezdődhet, erre pedig minden ember képes. Tegyük jobbá a világot, hisz erre születtünk. Ha a karácsony üzenetét, a szeretet hívó szavát örökké a szívünkbe zárjuk, nem csak másoknak okozunk örömet, hanem önmagunk számára is. Tegyük félre a gondokat, a bánatot, a keserűséget. A megváltó mindannyiunkhoz eljött – hangsúlyozta Hauber Lívia.
Az ünnepséget Batáné Vida Marianna, Kiss Kata és a Bartók Béla Zeneiskola növendékei tették még szebbé.
Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott az intézmény és az otthonházak valamennyi támogatójának a segítségét, mind a magyaroknak, mind a külföldieknek. Köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, s az otthonlakóknak a szeretetüket, együttérzésüket, amit a dolgozók irányába mutatnak. Végül boldog karácsonyt, jó egészséget és eredményekben gazdag új évet kívánt mindenkinek.
Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető beszédében köszönetet mondott kolléganőinek az áldozatos munkájukért.
-A december és a karácsony a béke, a szeretet és a türelem ideje a várakozás mellett. A kollégák ezt az erényt és tulajdonságot minden hónapban és az év mind a 365 napján gyakorolják, és mint földre szállt angyalok teszik a dolgukat. Hálásan köszönöm munkájukat és kitartásukat.
Az ünnepség végén átadták az Időskorúak szociális ellátásért alapítvány által biztosított karácsonyi ajándékcsomagokat.
A rendezvény meghitt hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!