Kamarazenekar karácsonyi koncertje


2016-12-21 09:38:57  | cikk: Babos Petra  | 


Kamarazenekar karácsonyi koncertje főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara az évet hagyományosan karácsonyi koncerttel zárja, így volt ez ebben az esztendőben is, igaz, a megszokottól kicsit eltérően, hiszen vendég fellépőt is hívott a zenekar, Kegye János pánsíp művészt.
Kegye János elmondta, zenei tanulmányait 8 évesen kezdte. Először zongorázni tanult, majd a gimnázium alatt fuvolázni, klarinétozni, oboázni és szaxofonozni. A központi zenekarban játszott sorkatonaként szaxofonon, de éjszakánként meghívták a Moulin Rouge-ba is zenélni, ahol egyik este egy zongorista adott neki egy pánsípot, hogy próbálja meg. Egy ütött-kopott pánsípot kapott, amit nagyon megszeretett, s azóta is játszik rajta.
Kegye János pánsipművész neve nemcsak Európában, hanem világszerte ismert
-Nagyon nehéz pánsípon játszani, hiszen nincsenek rajta félhangok, a félhangot meg kell alkotni egy speciális technikával. Úgy érzem, jól megoldottam a feladatot. A rengeteg gyakorlás, napi 10 óra, meghozta a gyümölcsét– mondta a művész, majd hozzáfűzte, gyakoriak a kamarazenekarokkal, szimfonikus zenekarokkal való közös fellépése, s örül a pápai koncertnek is.
Nagy Tibor, a zenekar vezetője elmondta, ez volt az első alkalom, hogy egész estét betöltő vendégművészt hívtak meg a koncertjükre. Nagy kihívásnak tűnt, hogy nem volt közös próbájuk a mai fellépés előtt, hiszen Kegye Jánosnak sok koncertje van ebben az időszakban.
A zenekar vezetője kiemelte, a karácsonyi koncertre mindig igyekeznek úgy összeállítani a repertoárt, hogy karácsonyi dallamok is szerepeljenek benne, ráhangolódva a közelgő ünnepre.
Nagy Tibor a 2017. év kapcsán elárulta, két koncertet terveznek, egyet a Kodály év kapcsán, és egy kürtösökkel közös hangversenyt.
A koncert során karácsonyi dallamok csendültek fel a klasszikusok mellett. A hangversenyt a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!