Karácsonyi koncert az erkelesekkel


2016-12-21 08:32:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Erkel-iskola  | 


Karácsonyi koncert az erkelesekkel főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy tavasszal és karácsony előtt koncerttel örvendeztetik meg a szülőket, az érdeklődőket. Így történt ez vasárnap is, amikor két teltházas hangversenyen lépett fel az iskola kórusa. A meghitt hangversenyen a 7.z – 8.z Vegyeskara, a Leánykar, a Minikórus, a Nótafa, a Tagozatos Nagykórus és a Fiúkórus lépett fel.
A koncert elején Heizer Zoltánné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, újra meg újra bebizonyosodik, hogy együtt zenélni, együtt énekelni jó.
-Advent van. A várakozás varázslatos időszaka. Ünneplőbe öltözött az iskola aulája, a folyosók, a tantermek, a homlokzat. A külcsíny nagyon fontos. De ekkor ünneplőbe öltöztetjük a lelkünket is, és gyermeki kíváncsisággal várjuk a csodát. A karácsony itt toporog a küszöbön. Ma a csoda a gyermekeink énekhangjában válik valóra. Adjunk teret a dalnak, a zenének, töltse be az aulát a meghittség, a szeretet melege. A szeretet a legdrágább ajándék, amit adhatunk és kaphatunk, őrizzük meg az ünnep elmúltával is – mondta az igazgatónő, akitől megtudtuk, az est során közel 230 gyermek, 15 hangszeres kísérő és szólisták léptek színpadra.
A kórusok elsősorban fülbemászó karácsonyi dallamokat adtak elő, amit a közönség vastapssal díjazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!