Adni öröm és együtt ünnepelni is öröm - 10 éves a Pápai Támogató Szolgálat


2016-12-20 23:54:28  | cikk: ha  | 


Adni öröm és együtt ünnepelni is öröm - 10 éves a Pápai Támogató Szolgálat főképe

Jubilál idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata, hisz 2006 decembere óta végzi tevékenységét a városban. A szervezet hagyományos programja a karácsony előtti meghitt összejövetel, melyre meghívja ellátottait és azok családtagjait is. A program minden évben több célt szolgál: a szolgálat ilyenkor ünnepli születésnapját (idén a tizediket), és karácsonyi műsorral is kedveskednek tagjaiknak. Pintér-Papp Eszter, a pápai szolgálat szakmai vezetője elmondta, fontos alkalom ez a szervezet életében, hiszen ilyenkor ellátottaik találkoznak egymással, megbeszélhetik problémáikat, megoszthatják egymással tapasztalataikat és örömeiket.

A katolikus iskola diákjai adtak műsort

Az idei rendezvénynek a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája adott otthont, ünnepi műsorral az intézmény második osztályosai kedveskedtek. Az összejövetelen részt vett Megyesi Ferenc káplán, a szolgálat lelki vezetője, és Bondor Lajos, aki 2004-től a Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli régiójának a vezetője. Bondor Lajos köszöntőjében felhívta a figyelmet a rászorulók támogatására, de mint mondta, fontos azokhoz is eljutni, akik szégyenlik a helyzetüket és inkább nem kérnek segítséget.

A Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata jelenleg 46 ellátottról gondoskodik. Többen közülük már a kezdetektől a szolgálat látókörében vannak, néhányan sajnos már nem lehetnek köztünk, de róluk is mindig megemlékeznek az adventi összejövetelen, mondta Pintér-Papp Eszter. Az ellátottak élelmiszercsomagot és egy, a könyvtár nyomdájában készült kedves üdvözlőkártyát vehettek át az ünnepség végén, de a szolgálat a katolikus iskola 25 jól tanuló diákját is megajándékozta az Adni öröm jótékonysági akció keretében összegyűlt tartós élelmiszerekből, gyümölcsökből és édességből összeállított csomaggal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálatához a Cargill Kft. is juttatott el adományt, ezt majd a katolikus iskola rászoruló diákjai közt osztják szét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!